París

La Unesco distingeix el músic Jordi Savall i la soprano Montserrat Figueras com a artistes per la pau

La Unesco ha escollit el músic Jordi Savall i la soprano Montserrat Figueres com a artistes per la pau. Es tracta d'un títol que l'Organització concedeix a les personalitats internacionals que es fan ressò dels missatges i dels programes de la UNESCO gràcies a la seva influència i al seu carisma. Savall i Figueres rebran el títol el proper 17 de juny en una cerimònia a París.

Actualitzat

La cerimònia estarà presidida pel director general de la Unesco, Koichiro Matsuura. Savall rebrà aquesta distinció el mateix any que ha estat nomenat ambaixador de l'Any Europeu del Diàleg Intercultural.

Entre les darreres actuacions de Savall hi ha la que ha fet a Jerusalem on ha interpretat el seu espectacle "La ciutat de les dues paus", un recorregut musical i literari per la història de l'únic lloc tres vegades sant i en el qual han participat intèrprets àrabs i jueus.

El títol d'artista per la pau ja s'ha atorgat a una quarantena de personalitats, com ara el cantant brasiler Gilberto Gil i el "bailaor" espanyol Joaquín Cortés.

 

Anar al contingut