Milà

L'extrema dreta europea punxa en el gran acte a Milà organitzat per Salvini

El grup Europa de les Nacions i les Llibertats (ENL) espera convertir-se en la tercera força al Parlament Europeu

RedaccióActualitzat

La plaça del Duomo de Milà s'ha convertit en escenari del llançament de la l'extrema dreta europea de cara a les pròximes eleccions europees, en un acte convocat pel líder de la Lliga i ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini.

L'acte ha aplegat una desena de líders de l'extrema dreta al Vell Continent, com la francesa Marine Le Pen, l'holandès Geert Wilder, líder del Partit per la Llibertat, o el búlgar Veselin Mareixki, del partit Vólia. A la trobada no hi ha assistit, però, l'altre gran aliat de Salvini, el primer ministre hongarès, Viktor Orbán ni tampoc cap representant de Vox.

Vox té l'oportunitat aquest diumenge, per primera vegada, d'obtenir representació al Parlament Europeu i serà llavors quan s'haurà d'adscriure a algun dels grups. Podria triar alinear-se amb Salvini i Le Pen al grup Europa de les Nacions Lliures (ENF) o al grup Conservadors i Reformistes Europeus (ECR).

Sota una intensa pluja, i tot i tenir a l'escenari les grans figures de l'extrema dreta europea, només s'han concentrat a la plaça del Duomo uns quants milers de persones, una xifra molt per sota dels 100.000 assistents que esperaven els organitzadors.

 

 

El líder de la Lliga i ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha negat que el seu partit sigui d'extrema dreta i ha assegurat que els extremistes no són ells, sinó els que han governat Europa els últims vint anys.

"En aquesta plaça no hi ha extremistes, no hi ha racistes ni tampoc feixistes. Aquí no hi ha l'extrema dreta, sinó la política del sentit comú. Els extremistes són els que han governat Europa els últims vint anys. Els extremistes són els de l'especulació, l'atur i els que ens han volgut explicar que no hi havia alternativa a la precarietat."

La trobada dels líders ultradretans ha tingut una baixa d'última hora, la de l'eurodiputat austríac Harald Vilimsky, cap de llista del Partit de la Llibertat, esquitxat per l'escàndol que ha provocat la dimissió del vicecanceller i líder de l'FPÖ, Heinz-Christian Strache.

A una setmana de les eleccions, l'escàndol del Partit de la Llibertat d'Àustria pot passar factura també a Matteo Salvini i Marine Le Pen en les aspiracions de les seves formacions d'ampliar la representació a Brussel·les.

El discurs de Marine Le Pen ha fustigat "una oligarquia sense punts de referència" que vol, ha dit, "la dissolució de les nacions" i ha demanat que s'aturi la immigració, "que aclapara els nostres països i posa en perill la seguretat del nostre poble i els valors de la civilització".

ARXIVAT A:
Extrema dretaEleccions europees 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut