La UGT demana l'indult per a l'exconsellera Dolors Bassa
Dolors Bassa a l'exterior de la presó de Puig de les Basses al febrer (ACN/Marina López)

La UGT demana l'indult per a l'exconsellera Dolors Bassa

Militant històrica del sindicat, va ser condemnada a 12 anys de presó pel Tribunal Suprem

RedaccióActualitzat

El sindicat UGT a Catalunya va registrar el 15 de juny, en el Ministeri de Justícia, una petició d'indult per a l'exconsellera de Treball i Afers Socials Dolors Bassa, que és una militant històrica del sindicat.

La UGT va iniciar una recollida de signatures a favor d'aquesta petició d'indult per a Bassa, a la qual s'han adherit els dirigents del sindicat tant a Catalunya com a Espanya, Camil Ros i Josep Maria Àlvarez.

També han donat suport a la petició d'indult per a Bassa el secretari general del sindicat Comissions Obreres (CCOO) a Catalunya, Javier Pacheco; el president de la patronal PIMEC, Josep González, els alcaldes i alcaldesses de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona --Ada Colau, Marta Madrenas, Miquel Pueyo i Pau Ricomà-- i el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, entre altres personalitats.

Dolors Bassa és a la presó de Puig de les Basses, on compleix la condemna de 12 anys que li va imposar el Tribunal Suprem en el judici del procés. En aplicació de l'article 100.2, pot sortir cinc dies a la setmana, durant sis hores, per anar a treballar.

ARXIVAT A:
Procés catalàDolors Bassa
Anar al contingut