El secretari general confederal del sindicat, Josep Maria Àlvarez, durant els actes de celebració del 130 aniversari
El secretari general confederal del sindicat, Josep Maria Àlvarez, durant els actes de celebració del 130 aniversari
Barcelona

La UGT celebra els 130 anys i demana a Sánchez derogar la reforma laboral

El secretari general del sindicat reclama valentia a Sánchez per acabar amb una legislació laboral que considera que deixa els treballadors desprotegits

RedaccióActualitzat

La UGT celebra aquest diumenge a Barcelona els actes commemoratius del 130è aniversari de la fundació del sindicat. En aquest context, el secretari general confederal, Josep Maria Àlvarez, ha apuntat que, "si hi ha voluntat política, es pot derogar la reforma laboral", que assegura que ha portat precarietat al mercat de treball.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el líder de la UGT reclama valentia al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per acabar amb una legislació laboral que considera que deixa els treballadors desprotegits.

"Nosaltres tenim damunt de la taula per negociar amb l'actual govern tot un paquet de mesures. La idea nostra és la de la derogació d'aquestes reformes laborals, però, en tot cas, si no es resol és perquè no hi ha voluntat. Aquesta situació s'ha de redreçar. Nosaltres volem que el govern canviï legislativament de manera immediata via decret llei."

Àlvarez també explica que la societat ha de tendir a distribuir l'activitat diària en 8 hores de lleure, 8 més de descans i les 8 hores restants per treballar i formar-se. Per això proposa una jornada laboral de 32 hores setmanals.

"Jo crec que més aviat hauríem de parlar de 32 que de 35, perquè hem de deixar temps per a la formació si volem que aquest país faci una cosa que és importantíssima, que és el canvi de model productiu."

Ja en clau de futur, Àlvarez ha reconegut que els sindicats s'han d'actualitzar i han de revisar el seu paper en l'era digital per continuar defensant els drets laborals.

"Reinventar, refer, actualitzar..., digue'n com vulguis. En tot cas, el que cal és que els sindicats siguin cada dia més internacionals, perquè això és el que ens farà forts i ens donarà més capacitat de reivindicació."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut