La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, diu que és l'"hora de reactivar el turisme"

La UE vol obrir fronteres externes a turistes vacunats o de països amb baixa incidència

La Comissió Europea prepara un pla per reactivar el turisme amb els viatgers vacunats i procedents de països amb bona situació epidemiològica

RedaccióActualitzat

Brussel·les demana la reobertura de les fronteres externes de la Unió Europea per als països amb bona situació epidemiològica i als viatgers vacunats. L'executiu europeu creu que és moment de revitalitzar el turisme; a dia d'avui, un de cada cinc ciutadans europeus han rebut almenys una dosi de les vacunes contra la Covid.

Tot i que la vacunació avança a ritmes diferents al món, la Comissió Europea creu que és el moment de permetre la mobilitat no essencial.

No seria una obertura a discreció, però el que demana Brussel·les és que els socis europeus comencin a relaxar restriccions perquè comenci a fluir el turisme.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ho ha dit aquest dilluns al matí en un tuit: "És hora de reactivar la indústria del turisme."

 

Reactivar el turisme passa per deixar que també vinguin turistes de fora la Unió Europea. Per això, Brussel·les recomana relaxar les restriccions, però amb algunes condicions, segons ha informat en un comunicat.

Les condicions de la CE

Només podrà entrar a la Unió Europea qui tingui el certificat digital verd. Aquest "passaport" s'expedeix a les persones que hagin rebut totes les dosis d'una de les vacunes autoritzades per l'Agència Europea de Medicaments o per l'Organització Mundial de la Salut.

Ara per ara, són les mateixes: AstraZeneca/Oxford, Moderna, Janssen i Pfizer/BioNTech.

Si la procedència és d'una "zona verda", també es permetrà l'accés dins de les fronteres dels països membres. A més, la Comissió amplia el nombre que marca una baixa incidència: ja no és de 25 casos per cada 100.000 habitants, sinó de 100 casos.

La decisió, però, depèn dels estats membres, que es reuniran en una cimera a finals de mes. Actualment, i mentre dura la pandèmia, tenen les competències en fronteres nacionals.

Un dels al·licients que es reserva la Comissió per convèncer els països membres és la possibilitat d'activar un fre d'emergència perquè, pensant sobretot en les variants del virus, es puguin repescar les restriccions ràpidament.

"Això permetrà als estats membres actuar amb rapidesa i limitar temporalment a un mínim estricte tots els viatges des dels països afectats durant el temps que es necessiti per aplicar les mesures sanitàries".

ARXIVAT A:
Coronavirus Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut