Un tren a l'estació central de Colònia (Pixabay)
Un tren a l'estació central de Colònia (Pixabay)
Brussel·les

La UE regala 15.000 bitllets d'Interrail per fer-se conèixer entre els joves

Els guanyadors del concurs han de tenir 18 anys i podran recórrer quatre països durant un mes

RedaccióActualitzat

La Unió Europea regala aquest estiu 15.000 bitllets de tren a joves de 18 anys perquè recorrin Europa durant 1 mes, amb el passi Interrail. La iniciativa, que costarà 12 milions d'euros, vol reforçar la identitat europea entre els joves, en un moment d'auge de l'euroescepticisme.

Les inscripcions s'han obert aquest dimarts al Portal Europeu de la Joventut.

Per optar a un dels passis s'han de tenir 18 anys, com a màxim amb la data 1 de juliol, i s'ha de participar en un concurs. Els aspirants han d'explicar els detalls del viatge que voldrien fer i respondre cinc preguntes sobre l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, polítiques comunitàries sobre joves i les eleccions al Parlament Europeu del 2019.

Els bitllets seran per viatjar sol o en grup, amb un màxim de cinc persones. I permetran recórrer quatre països de la UE en trenta dies, en el període entre el 9 de juliol i el 30 de setembre.

Els beneficiats sí que hauran d'assumir les despeses de la manutenció, l'allotjament i l'assegurança de viatge.
 


La Comissió Europea s'encarregarà de triar els escollits, que s'hauran de comprometre a fer-se ressò de la iniciativa tant en col·legis o associacions com a les xarxes socials. La proposta es difon amb l'etiqueta #DiscoverEU.

A cadascun dels 27 estat membres li correspondrà un nombre determinat de bitllets, en funció de la població.

Com que el Regne Unit encara és membre de ple dret de la UE, els joves britànics també hi poden participar, i els aspirants poden situar el territori britànic com una de les destinacions.

ARXIVAT A:
Unió Europea
Anar al contingut