Immigrants rescatats per l'ONG SOS Mediterranée (Reuters)
Immigrants rescatats per l'ONG SOS Mediterranée (Reuters)

La UE reclama a Itàlia i Malta una solució per als migrants "per imperatiu humanitari"

Dos vaixells amb 1.400 immigrants esperen a alta mar mentre els governs italià i maltès deneguen l'entrada als seus ports

RedaccióActualitzat

Brussel·les demana a Itàlia i Malta que trobin una "solució ràpida" a la situació dels 629 refugiats i immigrants atrapats al vaixell Aquarius, que està en aigües del Mediterrani esperant autorització per desembarcar els rescatats. Les autoritats italianes deneguen el permís al vaixell de l'ONG SOS Mediterranée per atracar al seu país, i Malta tampoc dona l'autorització. A més, a les últimes hores hi ha 790 immigrants més que van a bord d'un vaixell de la Guàrdia Costanera italiana i que esperen també poden entrar en algun port del país.

Enmig de les acusacions entre els governs italià i maltès, la Comissió Europea (CE) demana per "imperatiu humanitari" que els dos estats es posin d'acord perquè les 629 persones de l'Aquarius "rebin l'atenció que necessiten". "Demanem una solució ràpida perquè la gent pugui baixar del vaixell amb seguretat el més aviat possible", ha assegurat el portaveu de la CE, Margaritis Schinas.

 

 

A Itàlia, el ministre de l'Interior i un dels homes forts del nou govern, Matteo Salvini, de la Lliga, ha deixat clar que no acceptaran vaixells de migrants. Ni els de l'Aquarius ni els que puguin venir. Salvini va exigir aquest diumenge que aquestes persones les acollís Malta. De fet, el polític ultradretà va acusar l'executiu maltès de no rebre mai vaixells de rescat humanitari. El govern d'aquest país, però, s'hi va negar, assegurant que Itàlia estava vulnerant les lleis internacionals.

ARXIVAT A:
Drets humansMigracions
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut