La UE emprèn accions legals contra el Regne Unit per voler saltar-se l'acord del Brexit

Els britànics treballen en una nova llei de mercat interior que deixaria en paper mullat el protocol que evita una frontera entre Irlanda i Irlanda del Nord

Joan RaventósActualitzat

La Unió Europea emprèn accions legals contra el Regne Unit per voler saltar-se l'acord del Brexit. Ho ha anunciat aquest matí la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, després que Boris Johnson no hagi retirat la llei amb què incompliria el pacte firmat amb Brussel·les.

Aquesta denúncia pot implicar que s'acabin imposant sancions a Londres. Aquest dijous hi ha hagut un altre ultimàtum en la llarga negociació del Brexit, amb aire, això sí, d'ultimàtum definitiu. A final d'any s'ha d'haver consumat el divorci. El que ha fet avui la Comissió Europea és activar un procediment d'infracció contra Londres per voler vulnerar l'acord de retirada.

Els britànics treballen en una nova llei de mercat interior que deixaria en paper mullat el protocol que evita una frontera terrestre entre Irlanda i Irlanda del Nord.

Són tan conscients com Brussel·les que saltar-se l'acord de retirada és saltar-se la llei internacional i és per això que la Unió Europea obre la porta jurídica. Si les posicions continuen enrocades, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea podria acabar aprovant sancionar el Regne Unit, tal com ha dit la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen:

"Les disposicions problemàtiques no s'han retirat. Així que aquest matí la Comissió ha decidit enviar una carta d'avís formal al govern britànic. Es tracta de la primera fase d'un procediment d'infracció."

Les paraules de Von der Leyen, però, no han provocat, per ara, cap canvi de guió per part britànica.

ARXIVAT A:
BrexitUnió EuropeaUrsula von der Leyen
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut