Pierre Moscovici, comissari d'Economia i Finances
Pierre Moscovici, comissari d'Economia i Finances
Brussel·les

La UE diu que no es pot anticipar l'efecte econòmic de la crisi política catalana

La Comissió Europea considera que un millor comportament de les exportacions pot compensar el possible impacte negatiu de la crisi en l'economia a Espanya

Actualitzat

L'informe de previsions econòmiques de tardor de la Comissió Europea considera que la incertesa política a Catalunya és un risc que pot arribar a tenir un impacte en el creixement econòmic, però que "encara no es poden anticipar els riscos".


D'altra banda, considera que "un millor comportament de les exportacions pot compensar el possible impacte negatiu" de la crisi en l'economia a Espanya.


Amb aquests elements, eleva la previsió de creixement del producte interior brut fins al 2,5% l'any que ve i al 2,1% el 2019, per sobre de la mitjana de l'eurozona.

Brussel·les considera que el consum de les famílies serà un dels principals motors del creixement i que, de mica en mica, la construcció residencial i les exportacions, que fins ara han impulsat l'economia, s'aniran moderant.

L'atur

Pel que fa a l'atur, calculen que l'any que ve se situarà al voltant del 15,5% i el 2019 estaria poc per sobre del 14%. Una baixada sostinguda, però lluny de la mitjana de la zona euro, que retorna als nivells del 2009, i que d'aquí un parell d'anys calculen que estarà per sota del 8%.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut