Un policia ensenya una mostra de cocaïna (Foto: Reuters)
Es tracta d'una intervenció conjunta amb la DEA, l'FBI i la Fiscalia General de Colòmbia. (Foto: Reuters)
Lisboa

La UE apunta que la crisi acaba amb el boom de la cocaïna

La crisi econòmica podria ser el detonant del descens en el consum de cocaïna per primera vegada en més de 15 anys a Europa. L'informe anual de la UE sobre drogues assegura que, després de més d'una dècada de "boom", l'ús d'aquesta droga ha anat a la baixa, especialment a Espanya i al Regne Unit, que també en lideren el consum. El mateix informe apunta com a causa d'aquesta davallada el preu -un gram de coca costa entre 50 i 80 euros-, un fet que pot funcionar com un fre al consum en països on l'austeritat està a l'ordre del dia.

Actualitzat
En segon terme, també hi hauria influït el deteriorament de la imatge associada a la cocaïna, que ja no s'associa als ambients elitistes, així com els danys que comporta per a la salut.

La UE, que es basa en xifres del 2009, estableix que un de cada deu espanyols ha provat almenys una vegada la cocaïna, el percentatge més alt d'Europa, seguit del Regne Unit, amb un 8,8%, i Itàlia, amb un 7%.

L'informe de la UE, que s'ha presentat a Lisboa, també alerta que les drogues sintètiques van en augment. Només l'any passat, en van sortir 39 de noves.
Anar al contingut