Brussel·les

La UE acorda el repartiment voluntari i sense quotes de 40.000 immigrants demandants d'asil

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha dit que Europa afronta un gran repte i ha de demostrar si està a l'altura per solucionar la crisi dels refugiats

RedaccióActualitzat

Els caps d'estat i de govern de la Unió Europea, reunits a Brussel·les, han acordat repartir-se sense quotes obligatòries, en el termini de dos anys, els 40.0000 demandants d'asil arribats a Itàlia i Grècia des de l'abril passat. L'acord ha arribat de matinada, després d'hores de tensa reunió entre els socis europeus.

A aquestes persones s'hi ha d'afegir un altre contingent de 20.000 refugiats més provinents de països no comunitaris també en el termini de dos anys. 

Queden exempts d'aquesta decisió de repartiment sense quotes Bulgària i Hongria, perquè els líders europeus consideren que ja suporten una forta pressió migratòria.

L'acord a què ha arribat la cimera de caps d'Estat europeus preveu que no hi hagi quotes prefixades i assignades des de Brussel·les, fet que rebutjaven diversos països, entre ells Espanya. El repartiment es farà de manera voluntària i en funció de la situació de cada país.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, més partidària d'un repartiment per quotes, ha reconegut que hi ha un debat intens perquè el tema és molt sensible, però que tots hi veuen la necessitat de compromís. Per a Merkel, la gestió d'aquesta crisi dels refugiats suposa un gran repte per a Europa i és on ha de demostrar que està a l'altura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut