Jordi Pujol Ferrusola amb els seus advocats Cristóbal Martell i Albert Carrillo, a l'Audiència Nacional, el 25 d'abril (ACN)
Jordi Pujol Ferrusola amb els seus advocats Cristóbal Martell i Albert Carrillo, a l'Audiència Nacional, el 25 d'abril (ACN)
Madrid

La UDEF xifra en 69 milions el benefici "no justificat" dels Pujol Ferrusola a Andorra

L'informe policial inclou una carta de Marta Ferrusola en què demana, en clau, fer una transferència al banc, fent-se passar per la "mare superiora"

RedaccióActualitzat

La família Pujol hauria obtingut un presumpte benefici il·lícit de prop de 70 milions d'euros. És el que es desprèn d'un nou informe de la Udef, la Unitat de Delinqüència Econòmica de la policia, informe que el jutge De la Mata ha incorporat a la causa.

En el document, al qual ha tingut accés TV3, figuren de manera desglossada les quantitats que haurien aconseguit tots els membres de la família. La xifra més alta correspon al primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, que hauria obtingut mes de 54 milions d'euros en divises.

♦ Pujol fill justifica que ha perdut 30 milions en préstecs que no li han tornat

En el cas de l'expresident de la Generalitat, la quantitat és de prop de tres milions d'euros. Tot i que la UDEF destaca que la família actuava conjuntament, també diu que el primogènit era el líder de l'organització, i qualifica la seva activitat de frenètica.

Ferrusola, la "mare superiora"

Entre els documents amb què treballa la policia hi ha un manuscrit suposadament de Marta Ferrusola en què es feia dir "mare superiora" per fer transferències al banc. Segons la defensa dels Pujol, aquesta documentació -presentada el mateix dia que va declarar Jordi Pujol júnior- és la que hauria provocat els últims escorcolls als domicilis i despatxos de la família.

 

 

Marta Ferrusola hauria parlat en clau per demanar transferències. Es tracta d'un manuscrit amb la firma "Marta" que utilitza un llenguatge religiós per demanar el que podria ser una transferència de diners. A sota d'un rebut bancari de dos milions de pessetes, qui s'atribueix el paper de mare superiora demana que li transfereixen dos missals a la seva biblioteca.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut