Atac informàtic "greu" a la UAB que afecta tot l'entorn virtual de la universitat
Un estudiant de la UAB consulta el campus virtual des de casa (ACN/Blanca Blay)

La UAB reprèn les classes sense xarxes informàtiques ni wifi pel ciberatac de dilluns

Els tècnics treballen per restablir el sistema afectat des de dilluns

Actualitzat

La Universitat Autònoma de Barcelona ha reprès l'activitat aquest dimecres després que dilluns patís un atac informàtic. La xarxa informàtica, però, continua tancada.

Les classes presencials i les tasques administratives es mantenen adaptades a les circumstàncies actuals, les xarxes de la UAB i el wifi encara no estan disponibles i es continuarà treballant sense ordinadors connectats a la xarxa.

L'atac va afectar el sistema informàtic de la universitat, va encriptar les bases de dades i va deixar en quarantena tots els ordinadors.L'anomalia es va registrar dilluns de matinada, i des de llavors els tècnics treballen per determinar l'abast de l'atac.

            

Des d'un primer moment van desconnectar completament i de forma preventiva els serveis centrals per al campus i de connexió a internet.

Segons explica Miquel Edo, vicedegà de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB, estan fent les classes amb normalitat però amb nerviosisme: "Era una cosa totalment imprevista, però per sort el professorat ha pogut reaccionar bé i treballem en local."

Les dificultats més grans estan sent per al personal administratiu, ja que la majoria de tràmits es fan en xarxa.

ARXIVAT A:
Universitat
Anar al contingut