Atac informàtic "greu" a la UAB que afecta tot l'entorn virtual de la universitat
Un estudiant de la UAB consulta el campus virtual des de casa (ACN/Blanca Blay)

La UAB reprèn les classes sense xarxes informàtiques ni wifi pel ciberatac de dilluns

Els tècnics treballen per restablir el sistema afectat des de dilluns

Actualitzat
TEMA:
Universitat

La Universitat Autònoma de Barcelona ha reprès l'activitat aquest dimecres després que dilluns patís un atac informàtic. La xarxa informàtica, però, continua tancada.

Les classes presencials i les tasques administratives es mantenen adaptades a les circumstàncies actuals, les xarxes de la UAB i el wifi encara no estan disponibles i es continuarà treballant sense ordinadors connectats a la xarxa.

L'atac va afectar el sistema informàtic de la universitat, va encriptar les bases de dades i va deixar en quarantena tots els ordinadors.L'anomalia es va registrar dilluns de matinada, i des de llavors els tècnics treballen per determinar l'abast de l'atac.

            

Des d'un primer moment van desconnectar completament i de forma preventiva els serveis centrals per al campus i de connexió a internet.

Segons explica Miquel Edo, vicedegà de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB, estan fent les classes amb normalitat però amb nerviosisme: "Era una cosa totalment imprevista, però per sort el professorat ha pogut reaccionar bé i treballem en local."

Les dificultats més grans estan sent per al personal administratiu, ja que la majoria de tràmits es fan en xarxa.

ARXIVAT A:
Universitat
Anar al contingut