Ceuta

La troballa d'una altre cos eleva a 12 els morts en l'intent d'entrar a Ceuta nedant

El cos, d'un noi d'entre 25 i 30 anys, ha aparegut a 20 metres de la costa de la platja d'El Tarajal, el mateix lloc on ja van trobar dos cossos més. Els altres nou els van rescatar al Marroc.

RedaccióActualitzat

El nombre de morts en l'intent d'arribar a Ceuta nedant després de l'assalt massiu a la frontera s'ha elevat a 12. Una setmana després dels fets, el servei marítim de la Guàrdia Civil ha localitzat aquest dijous en aigües espanyoles el cadàver d'una altra persona d'origen subsaharià. El cos, d'un noi d'entre 25 i 30 anys, ha aparegut a 20 metres de la costa de la platja d'El Tarajal, el mateix lloc on ja van trobar dos cossos més. Els altres nou els van rescatar al Marroc.

La troballa del cos ha coincidit amb el dia que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha admès que la Guàrdia Civil va disparar pilotes de goma contra els immigrants, segons ha dit, amb una finalitat "dissuasòria". El ministre ha comparegut després que l'oposició ha demanat explicacions per l'actuació policial davant la sospita de l'ús de material antiavalots i després que l'Institut Armat va anunciar que es querellaria contra tothom que posés en dubte la seva manera de fer en aquesta tragèdia.

L'oposició i sectors de l'advocacia han advertit també contra la pràctica il·legal de fer "devolucions en calent", és a dir, que es van repatriar al Marroc persones que ja havien aconseguit arribar a territori espanyol. Segons Fernández Díaz, els 23 supervivents que van arribar a la platja van ser retornats al Marroc sense les garanties de la Llei d'Estrangeria perquè, tècnicament, no havien entrat a Espanya perquè no havien superat el cordó policial que la Guàrdia Civil va fer a la platja. La subcomissió d'Estrangeria del Consell General de l'Advocacia ha considerat una "il·legalitat manifesta" aquesta devolució.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut