Barcelona

La tripulació del C-Star, el vaixell ultra, fa dos mesos que malviu al Port de Barcelona

Dins el vaixell hi ha vuit tripulants de Sri Lanka que fa més de cinc mesos que no cobren i que no tenen recursos per tornar al seu país

RedaccióActualitzat

La tripulació del vaixell C-Star, contractat per l'organització xenòfoba Generació Identitària per impedir el rescat d'immigrants al Mediterrani, continua tancada dins l'embarcació.

Els vuit mariners de Sri Lanka que componen la tripulació del C-Star denuncien la seva situació al port de Barcelona, on finalment van poder atracar el mes d'octubre després de quedar a la deriva. El C-Star està en una zona remota del port, al final del moll sud.

Les condicions en què viuen dins del vaixell són molt dolentes: no tenen aigua corrent, ni res per escalfar-se.

 

 

Els 8 tripulants depenen totalment de l'ajuda humanitària que els fa arribar la Creu Roja i Stella Maris, l'associació d'acollida de mariners que arriben a Barcelona. Fa més de sis mesos que no cobren i no estan disposats a abandonar el C-Star fins que l'armador els aboni els salaris que els deu.

Un dels membres de la tripulació ha explicat quina és la seva situació al programa "Solidaris", de Catalunya Ràdio:

"Volem recuperar els nostres diners. Cobrar el que ens deuen per poder tornar a casa, al nostre país, Sri Lanka, el més aviat possible. Si no, els mariners ens acabarem tornant bojos aqui tancats. Patim molta ansietat. Fa mesos que el propietari no ens paga res. Alguns fa cinc o sis mesos que no cobrem. I les nostres famílies estan patint molt".

 

Ricard Rodríguez, director de Stella Maris, assegura que la seva situació és difícil i que la solució del problema trigarà.

"La única manera de poder recuperar aquests salaris és la subhasta del vaixell. Primer s'ha d'embargar i després s'ha de subhastar el vaixell. Aquest és un procés que és llarg, facilment pot passar un any".

 

Els mariners asseguren que ells no sabien les intencions de les persones d'extrema-dreta que els van contractar, que només complien les ordres que els donaven:

"Simplement ens donaven ordres que nosaltres obeïem perquè som mariners. Mai ens havíem trobat en aquesta situació. Fes això, fes allò... perquè és la nostra feina. Però ara, què serà de nosaltres? No ho sabem".

 

ARXIVAT A:
Migracions
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut