Dues noies palestines juguen davant d'una pintada d'un milicià a punt per disparar al camp de refugiats de Rafah.
Dues noies palestines juguen davant d'una pintada d'un milicià a punt per disparar al camp de refugiats de Rafah.
Gaza

La treva de Gaza s'escola només vuit hores després de ser declarada amb un atac israelià

La pau al Pròxim Orient fa temps que és una quimera i aquest diumenge s'ha tornat a demostrar. L'exèrcit israelià i les milícies palestines, amb la mediació egípcia, havien acordat una treva que entrava en vigor aquest matí, però que ha estat molt efímera. Vuit hores després de ser declarada, un atac israelià contra un grup de milicians que, segons la seva versió, es disposava a llançar un coet ha deixat sense validesa un acord que ja havia entrat en vigor en precari. En el raid ha mort una persona i una altra ha resultat ferida.

RedaccióActualitzat
L'incident armat, el primer després de l'entrada en vigor de la treva, arriba després d'un dissabte d'enfrontaments en què deu persones, nou palestins i un israelià, van perdre la vida. Això ja havia posat en entredit l'acord de no-agressió però, finalment, la Jihad Islàmica l'ha anunciat. Un anunci acompanyat d'una advertència en què es reservaven el dret a respondre a qualsevol agressió.

Israel, en canvi, s'ha mostrat molt menys disposada a l'acord i el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, en la reunió dominical del seu govern, ja advertia que "no hi ha alto el foc i que l'altra part pagarà el preu més alt fins ara, fins al cessament del foc". El cap del govern israelià ha afegit que la política del seu país respecte de la Franja de Gaza consta de dos principis: "Matar o ser matats" i "Feu-nos mal i caurà sobre els vostres caps".
Anar al contingut