Julia Ducournau rep el guardó de mans de Sharon Stone (Reuters//Eric Gaillard)
Julia Ducournau rep el guardó de mans de Sharon Stone (Reuters//Eric Gaillard)

La transgressora "Titane", de la francesa Julia Ducournau, Palma d'Or a Canes

És la segona vegada en la història del festival que s'atorga el màxim guardó a una dona

RedaccióActualitzat

Canes atorga la Palma d'Or a una dona per segona vegada en tota la seva història. La francesa Julia Ducournau, la cineasta més jove d'aquesta 74a edició del festival, s'ha endut el màxim guardó.  

Ho ha fet amb la transgressora i controvertida "Titane". Es tracta d'un dels llargmetratges més atrevits de l'edició d'enguany i el més violent. És la història d'una ballarina a qui implanten una placa de titani i que acaba embarassada d'un cotxe.

Ducournau ha rebut el guardó de mans de Sharon Stone després que el president del jurat d'aquest any, el cineasta nord-americà Spike Lee, se li ha escapat abans d'hora.

Julia Ducournau, amb Spike Lee (Reuters//Eric Gaillard)

La pel·lícula iraniana "Un heroi", d'Asghar Farhadi, i i la finlandesa "Compartment No. 6", han rebut també ex aequo el Gran Premi del Jurat.

El guardó al millor director ha estat per a Leos Carax, per "Annette", un musical personalíssim interpretat per Adam Driver i Marion Cotillard, i que ha suposat la primera vegada que aquest director francès rodava en anglès.

Caleb Landry Jones ha estat guardonat com a millor actor per "Nitram" i Renate Reinsve com a millor actriu per la noruega "Julie".  

Crítics i premsa apostaven "Drive my car" del japonès Ryusuke Hamaguchi, un dels directors independents més valorats del moment, a qui Canes ha premiat com a millor guió.

Ha estat una edició atípica -al juliol en lloc del maig com és habitual- però emotiva perquè s'ha pogut fer després que l'any passat la pandèmia ho impedís.

També hi ha hagut moltes pel·lícules en competició. Si habitualment en són 20, aquest any n'han estat 24, perquè han entrat títols que havien estat seleccionats per al 2020 i van decidir esperar a l'edició del 2021.

A més de Spike Lee, el jurat el formaven també Maggie Gyllenhaal, Kleber Mendonça Filho, Mélanie Laurent, Jessica Hausner, Mati Diop, Myléne Farmer, Tahar Rahim i Song Kang-ho.

ARXIVAT A:
CinemaFestival de Canes
Anar al contingut