Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La transformació de l'Escola Industrial: seu d'empreses tecnològiques oberta a la ciutat

La transformació va a càrrec de la Diputació de Barcelona i les obres, que costaran al voltant de 100 milions d'euros, començaran a finals del 2023 i duraran 10 anys

La Diputació de Barcelona transformarà el recinte de l'Escola Industrial per convertir-la en un pol d'innovació pública. El projecte, batejat com "La Industrial+", preveu que les obres començaran a finals de l'any 2023 i duraran al voltant d'uns 10 anys. Suposarà una inversió de 100 milions d'euros i donarà accés a un eix ciutadà obert al públic. 

L'objectiu del projecte és adaptar el recinte als nous requeriments energètics, desenvolupar-hi un pol d'innovació, rehabilitar el patrimoni i millorar la relació del recinte amb el barri incorporant-hi 16.000 m² de verd urbà. 

Estat en què quedarà l'antiga sala de telers (Diputació de Barcelona)

La presidenta de la Diputació, Núria Marín, ha explicat aquest dilluns a la presentació del projecte que "és el moment de la innovació, de veure de quina forma podem fer política d'una manera més eficient i eficaç utilitzant noves tecnologies". 


S'acolliran empreses que desenvolupin millores tecnològiques 

Les obres ja han començat per acollir el que ha de ser el Centre Internacional per a la Innovació en els Serveis Públics, amb una capacitat d'uns 800 investigadors, que estarà ubicat a l'edifici de l'antiga Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial. 

El vestíbul del futur Centre Internacional per a la Innovació (Diputació de Barcelona)

A més, la que havia estat la sala de telers de l'antiga fàbrica Batlló, dissenyada per Rafael Guastavino a finals del segle XIX, acollirà empreses que desenvolupin millores tecnològiques en els serveis públics de les administracions locals

La divulgació de la història i l'arquitectura del recinte es farà al nou Centre d'Interpretació, instal·lat a l'antiga sala de màquines, i es faran visibles les galeries subterrànies del fum i el gas.

L'entrada de l'edifici (Diputació de Barcelona)

La remodelació també adaptarà els edificis existents a les necessitats del canvi climàtic. Tal com ha explicat el comissari del projecte, l'arquitecte Eloi Juvillà, ja s'estan reformant "els edificis de l'Escola Industrial perquè d'aquí a 10 anys siguin de consum zero". És a dir, que no consumeixin més del que poden produir.

ARXIVAT A:
Urbanisme Arquitectura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut