Artur Mas arribant al Parlament. (Foto: ACN)
Artur Mas arribant al Parlament. (Foto: ACN)
Barcelona

La tranquil·litat torna a la Ciutadella i al Parlament l'endemà del setge als diputats

El parc de la Ciutadella de Barcelona ha recuperat la tranquil·litat. Aquesta nit no hi hagut concentrats al recinte del parc de la Ciutadella, on els Mossos d'Esquadra mantenen un operatiu de seguretat, tot i que amb menys efectius. Aquest matí s'ha reprès sense incidents la sessió al Parlament. Encara amb la ressaca de la jornada d'ahir, però, serà un dia per analitzar, ja en fred, els fets. Després de la compareixença ahir del president Mas, avui dona explicacions el conseller d'Interior, Felip Puig. El moviment dels indignats, ho farà aquest divendres. Un centenar de persones es van concentrar ahir davant la comissaria dels Mossos de les Corts per exigir l'alliberament dels sis detinguts. Avui tenen previst tornar-hi.

Actualitzat
L'endemà d'un dia tan insòlit pels incidents provocats per un grup de violents que van intentar impedir el desenvolupament normal d'una sessió plenària sobre els pressupostos al Parlament de Catalunya és l'hora de les valoracions. Aquest dijous, les mirades se centren en el titular d'Interior, Felip Puig, l'encarregat del dispositiu policial que havia de garantir l'entrada dels diputats a la cambra catalana. Puig compareix aquest migdia, a dos quarts d'una, per explicar les decisions que va prendre al llarg del dia.

El primer que ha fet el conseller Puig quan ha arribat aquest matí al Parlament ha estat reunir-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas. Tots dos han parlat durant mitja hora al despatx que el líder de l'executiu català té al Parlament abans d'assistir al ple.

I és que aquest matí la normalitat ha tornat Parlament de Catalunya, després que aquesta nit hagi estat tranquil·la i sense concentrats als accessos del parc de la Ciutadella. La sessió ha començat puntual, a les nou del matí, aquesta vegada sense impediments. De fet, els diputats han pogut arribat a la Ciutadella amb total normalitat i accedir al parc a peu sense cap problema.

També han pogut accedir-hi en taxi o en cotxe oficial per l'entrada del passeig Picasso, la principal. Els Mossos controlen tots els accessos al parc, i a primera hora del matí han impedit l'entrada al públic en general. Només han deixat entrar polítics, treballadors de la cambra i periodistes. I és que, per si de cas, el dispositiu policial es manté a la zona, tot i que força menys nombrós que el d'aquest dimecres.

Condemna unànime


Aquest dimecres el president català, Artur Mas, que ha rebut una trucada del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per interessar-se per tot el que havia passat i mostrar-li el seu suport, ja va comparèixer per condemnar els fets. També ho van fer tots els grups del Parlament amb un comunitat conjunt, així com els mateixos indignats, que han convocat per aquesta tarda els mitjans de comunicació i ja van explicar en un comunicat que els violents no els representen.

Concentració davant de la comissaria de la Corts

De fet, a la tarda, la protesta ja es va traslladar a la plaça de Sant Jaume, una decisió que es va prendre en assemblea al parc de la Ciutadella mateix. Això va permetre que cap a dos quarts de nou del vespre, un cop acabat el debat dels pressupostos, els diputats poguessin abandonar el Parlament a peu i envoltats per un fort desplegament policial, amb furgons i agents antiavalots. Els membres del govern, per la seva part, van sortir amb els vehicles oficials i van ser escridassats i xiulats per unes quantes persones, poques, que encara s'aplegaven a les portes.

Els aldarulls van acabar amb una quarantena de ferits, entre concentrats i Mossos, i sis detinguts. Per exigir la llibertat d'aquests detinguts, un grup d'indignats es va concentrar davant la comissaria del districte de les Corts. Aquest matí tenen previst tornar-hi.
Anar al contingut