"Succession"
La trama de drama familiar i sàtira de "Succession" té un toc shakesperià

La tragicomèdia cruel "Succession" i la comèdia "Ted Lasso", les més nominades als Emmy

Per cadenes i plataformes, HBO lidera el rànquing de nominacions als premis, amb 140 candidatures, seguida de les 105 de Netflix

RedaccióActualitzat

La sèrie "Succession" encapçala les nominacions dels Premis Emmy i acapara fins a 25 candidatures. Aquest drama familiar d'HBO és una barreja de tragèdia de Shakespeare i sàtira salvatge, amb una pàtina d'excentricitat.

És la producció que li procura més alegries a HBO des del final de "Joc de trons" i ja va ser una de les vencedores de l'Emmy del 2020.

A banda, també s'han posicionat al capdavant de les travesses la sèrie còmica "Ted Lasso", que ja va guanyar l'Emmy l'any passat. Empata a 20 nominacions amb la minisèrie "The White Lotus", una sàtira d'HBO sobre conflictes racials i de classe.

"Hacks" i "Solo asesinatos en el edificio", tenen 17 nominacions cadascuna i "Euphoria" n'ha aconseguit 16.

Altres nominades cèlebres són "Stranger Things", amb 13, o el fenomen sud-coreà "El Juego del Calamar". La impactant ficció de Netflix, amb un èxit global que va sorprendre tothom, en suma 14.

'Stranger Things'
Una imatge de la sèrie "Stranger Things" (Europa Press)
'El juego del calamar'
"El juego del calamar", un fenomen que va agafar per sorpresa fins i tot els seus creadors (Europa Press)

Això sí, totes dues hauran de competir com a millor sèrie dramàtica amb "Succession", que és la favorita indiscutible. "Ozark", "Better Call Saul", "Euphoria", "Severance" i "Yellowjackets" son la resta de drames nominats.

Rècord de participació

El president de l'Acadèmia, Frank Scherma, ha explicat: "Hem rebut un nombre rècord de participacions i és un moment històric per a la producció televisiva."

Com a mostra de la diversificació, Apple TV+ ha tornat a situar la comèdia "Ted Lasso", que protagonitza Jason Sudeikis, entre les ficcions amb més reconeixement. Un altre rival fort serà "Hacks", liderada per Jean Smart dins la pell d'una còmica en hores baixes.

"Abbott Elementary", "Barry", "Curb Your Enthusiasm", "The Marvelous Mrs. Maisel", "Solo asesinatos en el edificio" i "What We Do in the Shadows" completen la llista d'aspirants.

En minisèrie, hi ha dues trames de casos sobre persones que es van fer passar per qui no eren: "The Dropout" i "Inventing Ana", que rivalitzen amb "Dopesick", "Pam & Tommy" i "The White Lotus", la preferida.

Zendaya a 'Euphoria'
Zendaya a "Euphoria" (Europa Press)

La gala, el 12 de setembre

Els guardons que concedeix l'Acadèmia de la Televisió dels Estats Units coronarà els millors intèrprets i sèries de la temporada. La llista completa de nominacions es pot consultar en aquest enllaç.

De moment, la llista de premiats serà un misteri fins al dia de la gala, que se celebrarà el dia 12 de setembre. Encara no se sap qui la presentarà, però serà en format presencial, tal com ja es va fer l'any passat, amb "The Crown" com a gran triomfadora. L'edició anterior va haver de ser telemàtica.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsSèriesPremis Emmy
Anar al contingut