Barcelona

La tragèdia de Castelldefels entela l'arribada de l'estiu i capta l'atenció dels usuaris del 3cat24

La tràgica nit de Sant Joan a l'estació de Castelldefels Platja ha consternat els usuaris del 3cat24.cat, que han seguit els tristos esdeveniments així com les primeres hipòtesis sobre les causes del sinistre a través del portal. Una notícia que ha eclipsat qualsevol altra de les informacions publicades en l'última setmana, entre elles l'arribada de l'estiu i els contradictoris pronòstics a llarg termini que s'han donat a conèixer, les destrosses d'un grup d'estudiants en uns apartaments de Salou o les crítiques de l'arquebisbat de Barcelona al web Sexe Joves de la Conselleria de Salut.

Actualitzat
Havia de ser una nit de xerinola, de ball, de foc i de petards però va acabar amb tragèdia. Una trentena de persones van creuar les vies del tren de l'estació de Castelldefels Platja per anar a una festa llatina sense adonar-se que un comboi Alaris venia a tota velocitat en direcció contrària al tren de Rodalies del que acabaven de baixar. El balanç final va ser de 12 víctimes mortals, malgrat que en algun moment s'havia parlat que podien ser fins a 13 els morts.

Imprudència? Aquesta és la hipòtesi que defensa el ministre de Foment, José Blanco. Falta de mesures de seguretat? Blanco ho nega però diversos testimonis i veïns de la zona han qüestionat els últims dies si el disseny dels accessos i sortides de l'estació són els més adequats.

Més enllà del colpidor sinistre, aquesta setmana els usuaris del 3cat24.cat també s'han interessat, i molt, pel pronòstic meteorològic per a l'estiu. Coincidint amb l'arribada d'aquesta estació, dilluns passat, el portal va intentar posar llum a diverses informacions contradictòries extretes a partir de l'anàlisi de previsions estacionals. Unes parlaven d'un estiu fresc i plujós i d'altres d'uns mesos càlids i secs. Amb l'ajuda del meteoròleg de TV3 Dani Ramírez vam saber que aquests models estan en fase experimental i que, ara com ara, no són gaire fiables.

Una altra de les informacions destacades de la setmana ens porta fins a Salou, on uns joves bascos que celebraven el final de curs en aquesta localitat van destrossar diversos apartaments. Asseguren que ho van fer com a venjança per la sospita que l'agència que els havia proporcionat l'allotjament era darrere d'una onada de robatoris que havien patit durant l'estada.

Una altra polèmica, en aquest cas entre l'Església i el govern català, ha estat de les notícies més seguides aquesta setmana. En concret, les crítiques que l'arquebisbat de Barcelona ha vessat en contra del web Sexe Joves de la Conselleria de Salut. El considera massa permissiu i alerta que pot confondre els valors morals dels adolescents i els joves. Precisament aquest mateix web ja va ser l'origen d'una de les notícies més vistes la setmana anterior, en aquest cas per les greus desqualificacions d'un contertulià a la consellera Marina Geli en un programa de televisió.

I tanquem aquest repàs de les notícies més vistes de la setmana amb una mirada als esports i, més concretament, al Mundial de Sud-àfrica. La cita ha deixat moltes sorpreses i algun escàndol, entre ells el protagonitzat per la selecció francesa. La negativa dels jugadors de França a entrenar-se va captar l'atenció dels usuaris.


Les notícies més vistes on Dipity.

Anar al contingut