Idoia López Riaño baixant de l'avió quan la van detenir fa 25 anys
Idoia López Riaño baixant de l'avió quan la van detenir fa 25 anys
Madrid

La Tigresa podrà sortir tres dies de la presó després de demanar perdó a les víctimes

La membre històrica d'ETA Idoia López Riaño està empresonada fa més de 25 anys complint una condemna per una vintena d'assassinats

RedaccióActualitzat
La membre històrica d'ETA Idoia López Riaño, coneguda com "la Tigresa", podrà sortir tres dies de la presó gràcies a un permís penitenciari després que hagi demanat perdó a les víctimes i als seus familiars. López Riaño sortirà per primera vegada de la presó des que hi va ingressar, fa més de 25 anys, condemnada per una vintena d'assassinats.

La que va ser líder del "comando Madrid" -un dels més sanguinaris de la banda terrorista- ha assegurat, en un escrit enviat al jutge, que "li fan mal tots els morts i no haver fet res per evitar-los". El jutge de Vigilància Penitenciària valora aquests escrits on López Riaño es confessa i mostra el seu penediment. Aquests tres dies de permís no podrà coincidir amb les víctimes.

Mentrestant, ETA ha fet públic, a través del diari "Gara", un document en què assegura que continua segellant els seus dipòsits d'armes i fent inventari de les armes de què disposa. En aquest sentit, assegura que mai ha interromput aquestes tasques, però sí que les ha alentit davant la falta de voluntat del govern espanyol en el procés de pau. En aquest text, l'organització terrorista es desmarca del grup dissident ATA, que defensa tesis diferents de les que té la direcció sobre els presos.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut