Catalunya

La teva vida... en sis paraules

Partint de la història mínima escrita per Ernest Hemingway: "Rebaixa: sabates de nadó, sense estrenar", l'editor de la revista "Smith", Larry Smith, va escriure un llibre que s'ha convertit en un dels més venuts dels Estats Units. La idea ha corregut per internet i ara hi ha centenars de vides explicades en només... sis paraules.

Actualitzat
Es pot descriure tota una vida en només sis paraules? No en sis pàgines, ni en sis paràgrafs, sinó només en sis paraules! Difícil tria, oi? Amb quines t'identificaries? Quines explicarien millor totes les alegries viscudes, els patiments, les sorpreses, les aventures, els reptes, els èxits, etc.?

Ernest Hemingway va escriure una història mínima que deia: "Rebaixa: sabates de nadó, sense estrenar." No és que aquesta frase pogués descriure la vida del popular escriptor, però sí que va inspirar Larry Smith, l'editor de la revista "Smith", per començar una aventura que ha acabat convertint-se en un llibre. Des del seu web va recopilar les sis paraules dites per personatges famosos de totes les èpoques. El resultat va ser "No és com ho havia planejat (memòries en sis paraules per escriptors famosos i obscurs)", una recopilació de cites que ha arribat a la llista dels més venuts al "The New York Times".

La iniciativa de Smith ha corregut per internet i ara ens trobem amb retalls de la vida de centenars de persones explicades en la seva mínima essència. Microrelats expressats amb una imatge i les sis paraules que formen el seu peu de foto com els que es poden trobar a Flickr, on la gent, fins i tot, envia fotos i demana a altres que li posin la història.

La BBC ha recollit la idea i presenta des del seu web l'àudio d'una entrevista amb Larry Smith. I l'emissora nord-americana National Public Radio ha creat una galeria de fotos passades, records, mirades o paisatges. La iniciativa ha arribat fins a Youtube, on es pot trobar algun vídeo que recull microhistòries. És clar, tot és trobar-li el sentit.

I les teves paraules, quines són?

Des d'El meu 3cat24 et proposem que ens enviïs els teus records en clau minimalista. No és tasca fàcil, però tampoc impossible.

* Deixa aquí les teves sis paraules. Les anirem recopilant en aquest espai.
Anar al contingut