Gandesa, capital de la Terra Alta
Gandesa, capital de la Terra Alta
Gandesa

La Terra Alta ofereix casa de franc per atraure nous metges a la comarca

Els alcaldes volen que venir a treballar a les zones rurals sigui un atractiu més que un obstacle

Actualitzat

Els ajuntaments de la Terra Alta ofereixen casa gratuïta als metges que vulguin establir-s'hi i exercir a la comarca. El Consell d'Alcaldes ha fet arribar la proposta al Departament de Salut, davant les dificultats per captar nous facultatius al territori.

La jubilació l'any passat del metge de la Pobla de Massaluca i les dues prejubilacions previstes aquest any al CAP de Gandesa han portat els alcaldes a oferir incentius als metges.

Els alcaldes veuen que és primordial garantir l'atenció primària en una zona rural amb la població envellida com és la Terra Alta. Per això, els ajuntaments estan disposats a posar-los un habitatge gratuït i pagar els desplaçaments interns que els metges han de fer per les guàrdies.

Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcalde de Gandesa, explica que es tracta de fer atractiu venir a treballar a les zones rurals.

"També estem disposats a ficar sobre la taula la possibilitat de buscar solucions per a que això cada vegada sigui més atractiu, que no sigui l'entrebanc ni la distància, ni la zona rural, que la zona rural sigui un punt atractiu perquè els metges i les metgeses puguin vindre a desenvolupar la seva professió a les zones rurals."

Tot i que el Departament de Salut encara no ha donat resposta als alcaldes, sí que reconeix la necessitat d'actuar urgentment per garantir la plantilla de metges de la Terra Alta, i ha dit que estudiarà la proposta.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut