Els equips de rescat amb un nen a Hilongos, Leyte (Reuters/Guàrdia costanera de Filipines)

La tempesta tropical Nalgae deixa desenes de morts a les Filipines

Més de 40.000 persones han estat evacuades i hi ha 271.000 afectats per les inundacions i lliscaments de terra a diferents parts de l'arxipèlag

Actualitzat

Almenys 45 persones han mort a les Filipines arran de la tempesta tropical Nalgae, que va tocar terra a la matinada, segons l'últim balanç de les autoritats, que parlen de "morts validades".

La majoria han estat a la localitat de Maguindanao, per lliscaments de terra i inundacions. En la seva trajectòria, la Nalgae, que es dirigeix cap a Hong Kong, també ha passat a prop de la capital, Manila.

Les fortes pluges han provocat inundacions importants, sobretot en zones rurals. La tempesta tropical, amb vents que han arribat als 95 quilòmetres per hora, també ha deixat fins ara 33 ferits i hi ha 18 persones desaparegudes.

Inundacions a Boac, Marinduque (Reuters/Alex Fellizar)

A més, ha obligat a evacuar prop de 40.000 persones fins ara i hi ha afectades unes 271.000 persones pel pas de la tempesta.

Com a precaució, hi ha 425 ciutats que han suspès temporalment les classes i a 123 localitats han paralitzat les activitats laborals al mig de la tempesta tropical, segons el Consell Nacional de Gestió i Reducció del Risc de Desastres.

Aviació Civil ha suspès més d'un centenar de vols i el transport marítim de passatgers també ha quedat gairebé aturat, amb més de 5.000 ports de l'arxipèlag que han suspès les operacions a causa de les males condicions meteorològiques.

Protecció Civil, que ha mobilitzat fins a 5.000 equips de socorristes, ha demanat a la gent que no surti de casa.

La gent intenta protegir les cases a Manila
La gent intenta protegir les cases a Manila (Reuters/Lisa Marie David)

L'agència meteorològica filipina havia advertit de pluges fortes i torrencials sobre la regió de Manila i les províncies properes durant aquest cap de setmana, a mesura que la tempesta avança cap a l'illa principal de Luzon i es dirigeix al mar de la Xina Meridional.

Al setembre, el tifó Noru va provocar una dotzena de morts i uns 14.000 evacuats a les Filipines.

Prop d'una vintena de tempestes tropicals colpegen cada any les Filipines, un dels països més vulnerables del món als efectes del canvi climàtic.

Un grup de socorristes intenten trobar algú sota la runa a Maguindanao (Reuters/Guàrdia Costanera Filipines)
ARXIVAT A:
Àsia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut