Vaixells treballant a la zona del vessament de petroli al golf de Mèxic. (Foto: Reuters)
Vaixells treballant a la zona del vessament de petroli al golf de Mèxic. (Foto: Reuters)
Nova Orleans

La tempesta tropical "Bonnie" amenaça a la zona del vessament del Golf de Mèxic

La segona tempesta tropical de la temporada d'huracans de l'Atlàntic d'aquest any es dirigeix cap al golf de Mèxic. "Bonnie" podria arribar a la zona del vessament de petroli de BP en breu. Els equips de treballadors que es troben a la zona per controlar la fuita han estat evacuats i s'estan desmuntant els equips sensibles de ser destruïts pel vent. També ha marxat el personal de la resta d'empreses productores de gas natural i petroli que operen al Golf.

Actualitzat
Els equips que treballen controlant el vessament de petroli han esperat fins a l'últim moment per desallotjar la zona, però davant l'avís del Centre Nacional d'Huracans (CNH) dels Estats Units han iniciat les tasques per deixar la zona. Les previsions meteorològiques pronostiquen que aquest dissabte la tempesta podria recuperar força just quan passi prop de la plataforma de BP. Els treballadors marxen tot just abans que els atrapi la tempesta tropical "Bonnie", que possiblement no arribarà a huracà però que bufarà amb vents de fins a 65 quilòmetres per hora.

Els vaixells controlats per robots que realitzen les tasques submarines es quedaran a la zona i si és possible durant la tempesta seguiran treballant. En cas que s'haguessin d'aturar les tasques completament, hi hauria un període de 48 hores en què només es podria monitoritzar la zona des de l'aire i amb càmeres i micròfons submarins per estudiar després les repercussions de la tempesta. Les tasques es reprendrien a mesura que les condicions meteorològiques milloressin.

També han quedat paralitzades les obres de perforació del pou auxiliar, que es considera la solució definitiva al vessament. Davant d'aquesta situació, les autoritats nord-americanes han donat permís a la petrolera perquè mantingui tancat el pou mitjançant la campana de contenció instal·lada.

L'alarma de la plataforma, desactivada

D'altra banda, un extreballador de BP assegura que l'alarma d'incendis de les instal·lacions feia mesos que estava desactivada quan hi va haver l'explosió. Ha afegit que el sistema avisa tant del foc com de les altes concentracions de productes tòxics, però que estava programada perquè no sonés.
Anar al contingut