Atenes

La televisió grega continua l'activitat a través d'internet

Els treballadors d'ERT mantenen la tancada a la seu de la cadena després que el govern, per decret i sense avís previ, en decidís el tancament fulminant. Els empleats mantenen la programació a través d'internet però no han pogut evitar que Grècia s'hagi convertit en el primer país de la UE sense una radiotelevisió pública.

RedaccióActualitzat
Grècia s'ha convertit en el primer país de la UE sense una radiotelevisió pública. Ha estat sense avís previ i per decret que el govern grec ha tancat la televisió pública després de 75 anys d'història.

Els senyals d'ERT i de la resta de canals del grup s'han anat apagant durant el vespre i ho han fet del tot a la mitjanit. Alhora, la pàgina d'internet de la radiotelevisió ha interromput el seu servei a les 23.15 hores de dimarts, les 00.15 d'aquí. Però només ha estat caiguda uns 15 minuts. Aquest dimecres torna a estar "online" i manté una programació.

Els més de 2.600 treballadors, que s'han tancat al centre, emeten via internet i per una freqüència cedida per una televisió privada. Els han donat suport les cadenes privades que van fer vaga ja dimarts al vespre i, aquest dimecres, hi haurà molts diaris que no sortiran al carrer.

La decisió ha dividit la coalició de govern i quatre ministres hi han votat en contra.

El portaveu del govern grec ha justificat el tancament com una mesura d'austeritat. Amb aquests acomiadaments l'executiu de Samaràs pretén complir les exigències de la troica d'eliminar 2.000 llocs de treball públics a finals d'aquest mes.

Va ser el ministeri de Finances qui va anunciar el tancament dimarts al vespre i, a partir d'aquell moment, la radiotelevisió pública grega va començar a fondre a negre. El decret fixa que ha de ser tancada, desallotjada i que ha de suspendre la programació.

La intenció del govern grec és "aprovar una llei que estableixi la creació d'una nova cadena pública" amb 700 treballadors i "més moderna".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut