Pla general del moment en què la persona que custodia la capella col·loca la talla de Crist al seu lloc original. Imatge del 21 d'agost de 2019…
Pla general del moment en què la persona que custodia la capella col·loca la talla de Crist al seu lloc original. Imatge del 21 d'agost de 2019 (Horitzontal).

La talla de Crist torna a lluir a la capella de la Pietat de Berga

ACN Berga.-Els Mossos d'Esquadra han lliurat a la comunitat la talla de Crist que quatre joves van sostreure el passat 24 de juny de la capella de la Pietat de Berga. Aquest dimecres, enmig de l'expectació generada entre alguns veïns i devots del barri, s'ha col·locat la peça al seu lloc, als braços de la verge. El sergent Xavier Armengol, cap de la unitat d'investigació de Berga, ha explicat que tres de les quatre persones que van perpetrar el robatori es van lliurar fa uns dies a la comissaria de Vilafranca del Penedès i van tornar al peça en bon estat després de la difusió que es va fer de les imatges de la càmera de seguretat de la capella. Tanmateix, la investigació continua oberta amb l'objectiu de localitzar el jove que falta i que també apareix al vídeo. La policia no descarta que hi hagi més persones implicades.

El passat 24 de juny, coincidint amb les festes de Corpus de Berga, quatre joves es van endur la talla de Crist de la capella de la Pietat, una figura amb valor patrimonial i també sentimental. Per la seva antiguitat, datada del segle XIX, la peça podria tenir un preu entre 3.000 i 4.000 euros. A mitjans d'agost, els mossos van difondre les imatges de la càmera de seguretat, que va gravar el moment precís del robatori a plena llum del dia, i que a més tenien bona qualitat. En pocs dies, tres dels quatre lladres s'han acabat lliurant a la policia, però tot i això, el mossos han destacat la importància de la col·laboració ciutadana en la resolució de casos com aquest. Armengol ha explicat que els joves són de la demarcació de Tarragona i no era la primera vegada que assistien a les festes de la Patum de la capital berguedana. Les tres persones que es van entregar, dues dones i un home, es van acollir al seu dret de no declarar. Ara ho hauran de fer davant el jutge quan aquest els citi a declarar. La investigació dels mossos continua oberta per localitzar el quart lladre. La persona que s'encarrega d'obrir i tancar la capella, Àngel Manubens, ha explicat que tot i que les càmeres de seguretat que tenien instal·lades des de l'octubre han ajudat a resoldre el robatori, s'estan plantejant afegir altres mesures de seguretat per evitar que els torni a passar. En aquest sentit, els mossos han recomanat que s'incrementin els sistemes per esquivar les intencions dels possibles lladres. De la seva banda, el president de l'associació de veïns i propietaris de la capella, Aureli Rodríguez, dubta que el robatori fos només "una bretolada". Si hagués estat una bretolada, Rodríguez creu que els lladres haurien llançat la peça "i s'hauria acabat el problema". "Però la tenien guardada i en bon estat. Per mi és un robatori", ha assenyalat. Rodríguez s'ha mostrat molt satisfet per haver pogut recuperar la peça i ha destacat la importància que la talla té pel barri. "És molt important i sempre ha estat al barri", ha explicat.

Anar al contingut