El títol de la T-mobilitat
LA reducció de tarifes començarà després de l'estiu i s'acabarà a finals d'any (TMB)

La T-Mobilitat s'expandeix a les corones 2 i 3 de Rodalies de Catalunya

Qui vulgui anar més enllà de la corona 3, de moment no podrà fer servir la T-Mobilitat i haurà de continuar viatjant amb títols magnètics

Redacció/ACNActualitzat

La T-Mobilitat ja es pot utilitzar des d'aquest dimarts a les corones 2 i 3 de Rodalies de Catalunya, fora de la zona metropolitana de Barcelona. 

Aquesta expansió del sistema de bitllets i validació amb tecnologia sense contacte se suma a l'ampliació en les línies de Ferrocarrils de la Generalitat en les mateixes corones, al juny.

La T-Mobilitat ja permet recórrer tot l'àmbit ferroviari de les tres primeres corones tarifàries de l'ATM de Barcelona, i fer transbordament entre les xarxes dels dos operadors. Segons els càlculs de la Generalitat, estarà implantada a tot Catalunya el 2024.

Renfe ha incorporat el nou sistema de validació sense contacte a 35 estacions que pertanyen a les línies següents:

  • R1 del Masnou a Caldes d'Estrac
  • R2 de la Llagosta a Granollers Centre
  • R2 nord de la Llagosta a Llinars del Vallès
  • R2 sud de Garraf a Sitges
  • R3 de Santa Perpètua de Mogoda a les Franqueses del Vallès
  • R4 de Martorell a Viladecavalls
  • R7 de Barcelona/Sant Andreu Arenal a Cerdanyola Universitat
  • R8 de Martorell a Granollers Centre

Les persones usuàries d'aquest títol de transport poden viatjar en aquestes línies amb els títols integrats de 2 o 3 zones: T-Usual (també FM/FN), T-Casual, T-Jove (també FM/FN) i T-Familiar.

Qui vulgui anar més enllà de la corona 3, de moment no podrà fer servir la T-Mobilitat i haurà de continuar viatjant amb els títols magnètics. També ho hauran de seguir fent les persones que necessiten fer transbordaments a serveis de busos urbans o interurbans de les corones 2 i 3.

La nova maquinària ha de permetre dir adeu als títols de cartró sense xip i canviar el sistema de pagament. Ara és una tarifa plana per corones, i se substituirà per un altre sistema basat en la distància recorreguda i si agafa el transport públic habitualment.

Nous punts d'atenció T-Mobilitat a Terrassa i Mataró

Rodalies incorpora des d'aquesta setmana nous punts d'atenció preparats per dur a terme tràmits T-Mobilitat, i que estaran ubicats a les estacions de Terrassa i Mataró. Aquests dos punts se sumen als sis que Rodalies ja té oberts a la primera corona. 
 

Canals de venda dels títols de 2 i 3 zones

La venda de títols de 2 i 3 zones s'obre de forma global als canals de comercialització oficial de la T-Mobilitat a partir d'aquest dimarts 5 de juliol: les màquines d'autovenda dels operadors Ferrocarrils, Rodalies i TRAM; els webs de T-Mobilitat i FGC, en el cas de compra de la targeta. També a les aplicacions T-Mobilitat i FGC T-Mobilitat (disponible aviat), i els punts d'atenció de la xarxa de transport públic.

Els canals de venda de TMB (màquines d'autovenda, web TMB i TMB App) començaran a vendre els títols de 2 i 3 zones el divendres 8 de juliol.

 

ARXIVAT A:
Transport públicMobilitat
Anar al contingut