La T-Jove s'amplia fins als 30 anys i s'haurà de fer servir amb la targeta T-Mobilitat (ATM)

La T-Jove deixarà de vendre's en cartró el 15 de març i funcionarà només amb la T-Mobilitat

Els usuaris que disposin d'un títol vàlid el podran seguir utilitzant tot el 2023, fins que s'esgoti

Redacció/AgènciesActualitzat

La T-Jove serà el primer títol integrat de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona que es deixarà de vendre en el format tradicional de cartró. L'entitat ja ho havia anunciat i ara ha posat data: el 15 de març.

A partir d'aquest dia, l'abonament per al col·lectiu jove només estarà disponible en el nou sistema T-Mobilitat, tal com va anunciar TMB al desembre.

L'eliminació del títol de cartró es farà quan hagi acabat el desplegament del nou format de validació sense contacte a totes les línies de transport de les sis corones de l'àrea de Barcelona, que tal com ha explicat TMB serà a mitjans d'aquest mes.

Els usuaris que disposin d'una T-Jove en cartró vàlida la podran seguir utilitzant durant el 2023, fins que s'esgoti. Les màquines d'autovenda dels operadors ferroviaris, però, ja no en dispensaran.

Altres punts de venda de títols, com ara quioscos o estancs, també deixaran de vendre el títol en format cartró "a curt termini", segons indica l'ATM sense donar més precisió.

Abonament fins als 30 anys

Durant els propers dies l'entitat comunicarà de manera oficial els detalls sobre l'ampliació de la T-Jove fins als 30 anys, que només estarà disponible a través de la T-Mobilitat.

De moment se sap que a partir del 15 de març la T-Jove cobrirà els usuaris fins als 30 anys a l'àrea de Barcelona. Actualment aquest abonament, que permet fer un nombre de viatges il·limitats en 90 dies, és per a menors de 25 anys.

A banda d'allargar la franja d'edat, el 15 d'abril la T-Jove es farà extensiva a tot Catalunya i tots els títols de transport tindran el mateix preu que el d'una zona. Són 80 euros, que es queden en 40 amb la bonificació actual del 50%.

Això vol dir que, pel preu d'una zona, es podrà viatjar per sis. Ara mateix, ja amb el descompte, la T-Jove de sis zones val 111,15 euros.

 

ARXIVAT A:
MobilitatTransport públic
Anar al contingut