Londres

La suspensió dels vols a Sharm al-Sheikh bloqueja uns 20.000 britànics

Londres confia que a partir de demà pugui repatriar-los, un cop s'adoptin mesures especials de seguretat

RedaccióActualitzat

Uns 20.000 ciutadans britànics estan bloquejats a Sharm al-Sheikh després que Londres hagi suspès els vols a aquesta ciutat egípcia, davant el temor que l'avió rus estavellat dissabte al Sinaí hagués caigut per l'explosió d'una bomba. El govern britànic ha adoptat aquesta decisió com a mesura preventiva. De fet, les aerolínies EasyJet, Thompson Airways, Thomas Cook i British Airways han cancel·lat tots els vols amb destí a Sharm al-Sheikh així com també els que tenen la sortida des d'aquesta ciutat, molt popular entre els turistes britànics.

El ministre d'Afers Exteriors del Regne Unit, Philip Hammond, ha afirmat aquest matí que hi ha "una possibilitat significativa" que Estat Islàmic atemptés contra l'avió. Segons informa el diari "The Guardian", Hammond fonamenta aquesta valoració en una informació d'Intel·ligència. "Cap avió britànic s'enlairarà de Sharm al-Sheikh fins que els serveis d'Intel·ligència garanteixin que la situació és segura", ha assenyalat el cap de la diplomàcia. En tot cas, el ministre confia que la repatriació dels ciutadans es pugui començar a fer a partir de demà, un cop s'apliquin mesures especials de seguretat.

El govern britànic es reuneix aquest dijous per abordar aquesta qüestió. Després, el primer ministre, David Cameron, es reunirà a Londres amb el president egipci, Abdel Fattah al-Sisi, que fa una visita oficial a la Gran Bretanya. Estat Islàmic assegura que és el responsable de l'atemptat.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut