Avió de British Airways
Avió de British Airways

La sorpresa dels passatgers d'un avió cap a Düsseldorf que acaba aterrant a Edimburg

Un vol de British Airways aterra per error a la capital escocesa perquè al pilot se li va proporcionar un pla de vol incorrecte

RedaccióActualitzat

Un vol de British Airways que s'ha enlairat aquest dilluns matí de Londres ha aterrat per error a Edimburg, a Escòcia, quan, realment, tenia com a destinació la ciutat alemanya de Düsseldorf. Al pilot se li va proporcionar un pla de vol incorrecte i ningú de la tripulació va assabentar-se de l'error.

La pífia es va saber quan l'avió va tocar a terra i el comandant va dirigir-se als passatgers donant-los la benvinguda a la capital d'Escòcia, creant un desconcert general entre els viatgers, que es pensaven que es tractava d'una broma.

"British Airways, em podeu explicar com el meu vol del matí procedent de London City cap a Düsseldorf ha aterrat a Edimburg? Quin concepte tan interessant, no crec que ningú a bord s'hagi apuntat a aquesta misteriosa loteria viatgera..."

 

 

"M'havia quedat adormit i m'havia passat de parada i m'havia despertat al final de la línia District del metro de Londres. Mai m'hauria esperat que aquest matí em despertaria del meu vol cap a Düsseldorf... a Edimburg!"


En un comunicat, British Airways ha assenyalat que tots els passatgers afectats ja són a Düsseldorf i que està investigant què és el que li ha passat a la companyia alemanya WDL Aviation, que és l'encarregada de les operacions de vol.

"Ens disculpem amb els clients per aquesta interrupció en el seu viatge i ens comunicarem amb tots ells individualment."

 

L'avió de British Airways va fer una ruta completament diferent de la que havia de fer (FightRadar24.com)

 

La seguretat dels viatgers mai es va veure compromesa

L'empresa ha recalcat que la seguretat dels passatgers mai es va veure compromesa i que no va ser culpa del pilot, sinó que el full de ruta que se li va entregar abans d'enlairar-se era incorrecte.

La BBC ha recollit els testimonis d'alguns dels afectats. Sophie Cooke és una consultora de 24 anys que fa la mateixa ruta en avió setmanalment:

"El pilot va dir que no tenia ni idea de com havia passat. Va assegurar que no li havia passat mai, i que la tripulació estava tractant d'esbrinar què podien fer."


Segons aquesta mateixa passatgera, British Airways no va deixar anar al lavabo els passatgers durant les dues hores i mitja que l'avió es va passar a les pistes de l'aeroport d'Edimburg abans de tornar a enlairar-se, aquest cop sí, al seu destí.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut