Pla general dels participants de la III Volta a la Llarga Nedant, una de les activitats organitzades per la Marató a Tarragona. Imatge del 16 de des…
Pla general dels participants de la III Volta a la Llarga Nedant, una de les activitats organitzades per la Marató a Tarragona. Imatge del 16 de desembre del 2018 (Horitzontal).

La solidaritat per la Marató s'escampa pels pobles i ciutats de la demarcació de Tarragona

Actualitzat

ACN Tarragona.-La demarcació de Tarragona celebra aquest diumenge desenes d'activitats lúdiques, esportives i culturals per recaptar fons per la investigació per lluitar contra el càncer en el marc de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. A la ciutat de Tarragona, una cinquantena de nedadors han desafiat la fredor de l'aigua de la platja llarga i han nedat entre dos i cinc quilòmetres de distància. A Reus, s'ha fet la VIII Trobada de Tions de Catalunya, que n'ha aplegat més d'un centenar de tota mena. L'esdeveniment premia els troncs més originals i simpàtics. A les Terres de l'Ebre també s'han organitzat caminades i bingos i tenen previst diversos berenars solidaris.

Tots els diumenges els nedadors de la secció d'aigües obertes del Club Natació Tarraco entrenen a la platja llarga. Ara bé, aquest diumenge s'han sumat, conjuntament amb el Club de Vela de la Platja Llarga, a una causa solidària. Així, han fet una travessia "especial" i han donat la volta a tota la platja llarga -la més gran de Tarragona. "Volíem que vingués més gent i dedicar-la a la Marató", ha afirmat el vicepresident del CN Tarraco, Toni Pérez-Portbella. L'activitat ha recaptat més de 500 euros, una xifra molt satisfactòria segons els organitzadors, atès que han superat els 350 euros de la primera edició."Hem ajuntat el plaer de nadar al mar amb col·laborar amb una campanya tan important com aquesta", ha explicat la Rosa Ayxendri després de nedar dos quilòmetres. Acompanyada per la Susana Martínez, totes dues han coincidit que prefereixen contribuir-hi fent esport. "Particularment, cada any feia una donació però, és molt més senzill participar-hi, en lloc de fer transferència", ha dit Martínez. En Walter Quintero, que ha nedat 3,2 quilòmetres, ha afirmat que "mullar-se sabent que l'aigua estaria una mica fresca, s'ho val, per la bona causa".A Reus, l'escola La Vitxeta ha organitzat la VIII Trobada de Tions de Catalunya. L'activitat ha acollit més d'un centenar de tions, tots ben diferents i arribats d'arreu del país. "És una activitat molt divertida sobretot pels nens", ha explicat Laura Solé, membre de la comissió de festes del centre educatiu, perquè diu que descobreixen tions de molts tipus. A més, també s'han celebrat tallers pels infants, un vermut i han fet cagar el tió de l'escola. Els organitzadors preveuen recollir més de mil euros durant tota la jornada.Activitats arreu del territoriCaminades, vermuts, bingos, arrossos populars, concerts i trobades de vehicles antics són algunes de les activitats organitzades als municipis del Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Per exemple, a les localitats del Baix Ebre, com a Jesús s'ha fet la XV Trobada Cicloturista; a l'Ampolla, el Club de Pensionistes ha programat ball i berenar solidari per aquesta tarda de diumenge. Mentre que a Ginestar, es destinaran a la Marató els diners que es recaptaran del partit de Lliga de Quarta Catalana, entre el C.E. Ginestar i el F.C. Vilalba.

Anar al contingut