Barcelona

La societat Fòrum Universal paga prop de 246.000 euros a Sodexho per la poca afluència de públic al recinte

La societat Fòrum Universal de les Cultures, organitzadora de l'esdeveniment internacional que va tenir lloc a Barcelona el 2004, s'ha vist obligada a pagar a la multinacional francesa Sodexho, un dels tres operadors de restauració que gestionaven locals al recinte, 245.957 euros per la poca afluència de públic al recinte. Així ho ha determinat el Tribunal Arbitral de Barcelona en un laude amb data del 13 de març del 2006. La societat organitzadora de l'esdeveniment també ha abonat al grup francès de restauració, l'1 de maig del 2006, els interessos des del 27 de juny del 2005 i les costes derivades del procés arbitral.

Actualitzat

La societat Fòrum Universal de les Cultures, organitzadora de l'esdeveniment internacional que va tenir lloc a Barcelona del 9 de maig al 26 de setembre del 2004, s'ha vist obligada a pagar a l'única multinacional de restauració del recinte 245.957 euros per la poca afluència de públic.

La societat organitzadora de l'esdeveniment també va abonar, el passat 1 de maig, al grup francès de restauració els interessos des del 27 de juny del 2005 i les costes derivades del procés arbitral, que es va iniciar una vegada finalitzat el Fòrum Barcelona 2004, segons han concretat fonts de Sodexho, un dels tres operadors de restauració que va explotar locals d'alimentació durant l'esdeveniment.

La filial espanyola de la multinacional francesa es va adjudicar el concurs convocat pel Fòrum per a la prestació de serveis de restauració durant els cinc mesos de l'esdeveniment, pels que preveia facturar entre cinc i sis milions d'euros, segons les estimacions inicials de Sodexho.

No obstant això, alguns dels llocs de menjar del recinte explotats per Sodexho van haver de tancar les portes o limitar els horaris d'obertura per l'escassa afluència de clients en un esdeveniment que va arrencar amb una previsió d'atreure cinc milions de persones i es va clausurar amb una assistència de 3,3 milions de visitants.

Els operadors de restauració del recinte, Sodexho, Husa -grup controlat per Joan Gaspart- i Pans & Company -pertanyent al grup Agrolimen, en mans de la família catalana Carulla- es van veure envoltats en una polèmica després que, inicialment, l'organització de l'esdeveniment impedís l'entrada de menjar i beguda al recinte i, una setmana després de la inauguració, rectifiqués.

El director general del Fòrum, Jordi Oliveras, va negociar amb els operadors una sortida i va aconseguir adaptar la fórmula inicial pactada, encara que un desacord sobre un aval que havia d'abonar la companyia de restauració en funció dels visitants va motivar que Sodexho acudís al Tribunal Arbitral de Barcelona.

Els comptes de la societat Fòrum Barcelona 2004 corresponents al 2005 reflecteixen unes pèrdues de 294.000 euros, encara que existeix una reserva de crèdit per valor de 320.000 euros.

Anar al contingut