La sortida en bicicleta amb escolars que s'ha fet a Olot
La sortida en bicicleta amb escolars que s'ha fet a Olot

La Societat Catalana de Pediatria impulsa la mobilitat escolar en bicicleta amb la campanya 'Pedalem cap a l'escola'

Actualitzat

ACN Olot - La Societat Catalana de Pediatria impulsa la mobilitat escolar en bicicleta a través de la campanya 'Pedalem cap a l'escola'. La presentació oficial s'ha fet aquest divendres a l'escola Sant Roc d'Olot, un dels múltiples centres educatius catalans que es van unir a la iniciativa de mobilitat anomenada 'Bicibús'. Des de l'entitat remarquen la importància d'aquests hàbits entre els més petits i els múltiples "beneficis" que suposa. Entre ells, la millora de la condició física, el rendiment escolar, la disminució del sobrepès, l'obesitat i del risc cardiovascular.

La campanya s'acompanya de diversos materials i pretén arribar tant a infants i famílies com a professionals de la salut i a l'administració per impulsar la mobilitat escolar en bicicleta com una estratègia de millora de la salut pediàtrica.

El document principal repassa els principals avantatges de la bicicleta per a la salut i medi ambient de la infància i recull propostes per al seu foment al voltant de l'escola. Ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats com el BACC, Canvis en Cadena, Osona en bici, Bicibús Sarrià o la plataforma Eixample Respira

Des de la Societat Catalana de Pediatria fan una crida a l'administració per crear una infraestructura segura al voltant de les escoles per facilitar aquesta modalitat de mobilitat "activa, sostenible i saludable".

Anar al contingut