Imatge de passatgers dormint a l'aeroport JFK de Nova York (Foto: Reuters)
Als aeroports de Nova York s'han de reprogramar fins a 5.000 vols i encara hi ha moltes persones a les terminals. (Foto: Reuters)
Nova York

La situació als aeroports nord-americans no es resoldrà del tot fins divendres

Després de la tempesta de neu que va patir la costa est dels Estats Units, i que va obligar a tancar els tres aeroports de Nova York, tot va tornant a la normalitat. Malgrat tot, els aeroports continuen tenint problemes i les terminals encara són plenes de persones que esperen poder volar després que es van haver de cancel·lar fins a cinc mil vols, en una de les setmanes amb més viatgers de l'any. S'han d'intentar reprogramar els vols cancel·lats i es creu que els problemes continuaran, almenys fins divendres.

Actualitzat
Algunes companyies aèries han rebut fortes crítiques perquè han volat cap a Nova York sense comprovar que tinguessin una finestra d'aterratge assignada, i a això s'hi ha sumat que alguns passatgers han hagut de passar hores dins dels avions a l'espera de poder-ne sortir.

La majoria d'aerolínies, però, ja tornen a operar tots els seus vols a l'hora, però el problema és l'acumulació de gent que falta per volar i que no pot ser recol·locada en unes dates en què tots els vols estan complets. Hi ha gent que fa tres dies que és als aeroports, i les companyies no poden garantir que puguin volar abans que acabi l'any.

Moltes de les persones que han hagut de dormir als aeroports es queixen de les condicions de les terminals, del fred que hi fa i del seu aspecte deixat. Amb milers de persones acampant a terra, la brossa s'hi acumula i alguns viatgers no només es queixen de les hores d'espera sinó que han de passar la nit "com si fossin animals".

El transport terrestre també va tornant a la normalitat. Les màquines llevaneus continuen treballant per alliberar els cotxes que han quedat atrapats sota els 50 centímetres de neu que encara s'acumulen, per exemple, a la ciutat de Manhattan. Els transports públics, autobusos, trens i el servei de metro, ja s'han restablert.

L'alcalde de Nova York havia recomanat als veïns que no sortissin al carrer si no era imprescindible per permetre que els serveis municipals hi poguessin actuar. Tot i això, els serveis municipals han estat criticats per la seva lentitud.




Anar al contingut