La situació a Catalunya marca la gala dels Premis 31 de Desembre a Palma
La situació a Catalunya marca la gala dels Premis 31 de Desembre a Palma
Palma

La situació a Catalunya marca la gala dels Premis 31 de Desembre a Palma

RedaccióActualitzat

A la Nit de la Cultura, a Palma, s'atorguen els Premis 31 de Desembre. Com cada any, es distingeixen persones i entitats que hagin destacat per la seva aportació a la llengua i la cultura catalanes.

Però, a més, aquest any hi ha una menció d'honor als Bombers de Mallorca, en reconeixement a la seva feina durant les inundacions de l'octubre. S'ha volgut fer un reconeixement als equips d'emergència i voluntaris que van fer feina a Sant Llorenç arran dels desastres que va provocar la torrentada d'aquesta tardor.

Els premis d'aquest any de l'obra cultural pot semblar que no són tan reivindicatius com l'any passat. De fet, en aquestes dates just fa un any hi havia a Palma Carme Forcadell que va lliurar un premi a l'obra cultural. Però avui un llaç groc i un missatge de Jordi Cuixart, que ha llegit Marcel Mauri, han posat els presos polítics dalt de l'escenari. A més, molts dels premiats els han reivindicat.

 

 

També, en aquesta ocasió, s'ha volgut donar un premi a la menorquina Alícia Sintes. Una investigadora que des de la Universitat de les Illes Balears ha participat amb l'equip de les "Ones Gravitatòries" que van rebre el premi Nobel de física de l'any 2017.

S'ha donat també un guardó al grup Txarango per ser una banda de referència en el panorama català i pel seu compromís cultural i social.

A més, s'ha premiat la sèrie "Mai neva a la ciutat" d'IB3. Una sèrie que també s'ha pogut veure per TV3.

 

Anar al contingut