Les aglomeracions han implicat problemes de seguretat en algunes línies

La sisena vaga parcial al metro de Barcelona per l'amiant genera aglomeracions

Un 17% menys d'usuaris durant les primeres hores del matí a causa de l'aturada dels treballadors

Actualitzat

La jornada de vaga al servei de metro de Barcelona per l'amiant ha provocat aglomeracions de passatgers, especialment a les línies 1 i 5.

El metro de Barcelona ha registrat aquest dilluns entre les 07.00 i les 09.00 hores un 17% menys d'usuaris en comparació al dilluns anterior, a causa de la vaga convocada per la gestió de la crisi de l'amiant.

El descens en la xifra de viatgers és molt similar al de l'última vaga, convocada el passat 8 d'abril.

 

 

Segons que ha informat TMB en un comunicat, s'han complert els serveis mínims decretats per la Generalitat, però la vaga ha provocat aglomeracions de passatgers tant al tram central de la línia 1 com al de la línia 5.

TMB ha informat que, des de les 07.30, ha hagut d'aplicar regulacions intermitents del passatge a l'enllaç de la L2 i amb la L5 a Sagrada Família, així com a les estacions de la Sagrera i Verdaguer, que connecten amb la línia 5.

 

 

D'altra banda, la línia 1 s'ha vist afectada per una incidència entre les 07.25 i les 07.33 hores, per la presència de "presumptes grafiters" a la zona de vies, que han obligat a interrompre el servei durant vuit minuts, ha informat TMB.

 "Grups de vàndals han intentat actuar en altres punts de la xarxa, aprofitant que durant les aturades hi ha un nombre considerable de trens estacionats", ha precisat TMB.

A partir de les 16 hores ha començat una nova franja d'aturades fins a les 20:00 del vespre, amb una important reducció del servei, igual que a la franja de nit, de quarts de deu a quarts de dotze. 

TMB recomana consultar la web per saber l'horari de pas de cada tren durant el servei de la nit atès que n'hi haurà molt pocs.

 

 

TMB ja ha advertit que aquests serveis mínims no permetran garantir el dret a la mobilitat de la ciutadania en les franges de màxima afluència de viatgers.

La vaga, amb molt de seguiment, segons la plantilla, és considerada innecessària per l'empresa, que ja està treballant per analitzar i retirar els elements amb amiant.

A hores d'ara hi ha 23 treballadors amb afectacions pulmonars.

 

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut