Barcelona

La síndrome japonesa de Hikikomori també arriba a Europa amb 164 casos a Barcelona

Psiquiatres de l'Hospital del Mar han confirmat que la síndrome de Hikikomori no és només un fenomen japonès, també es troba a Europa

RedaccióActualitzat

Un estudi demostra que la síndrome de Hikikomori també és a Europa. Experts de Neuropsiquiatría i Adiccions de l'Hospital del Mar han confirmat que no és només un fenomen de la cultura japonesa, com es creia. La presència d'aquesta patologia al continent és un problema social i de salut que cal tenir en compte.

La síndrome Hikikomori és un quadre d'aïllament absolut en què el pacient s'aparta totalment de la societat durant almenys sis mesos. 

En un estudi publicat a la revista International "Journal of Social Psychiatry", els expertas han tractat fins a 164 casos a Barcelona en cinc anys. La majoria estan vinculats a alguna mena de trastorn psiquiàtric. N'hi ha quatre sense patologia psiquiàtrica associada.

El perfil dels afectats

Els casos han sortit a la llum gràcies a equips d'atenció a domicili. Un 70% dels afectats són homes al voltant dels 30 anys, amb estudis universitaris i un nivell econòmic mitjà. Les dones en canvi tenen al voltant de 50 anys.

De mitjana, aquests malalts estan aïllats al llarg de tres anys. Hi ha casos extrems, com el d'un home que es va passar 30 anys a casa.

Els experts afirmen que és important identificar aquest perfil com més aviat millor per evitar que la reclusió s'accentuï. El tractament acostuma a combinar els fàrmacs amb la psicoteràpia.

Anar al contingut