Pla general d'un assentament de barraques al districte de Sant Martí de Barcelona. Imatge publicada el 17 de maig de 2018 (horitzontal)
Pla general d'un assentament de barraques al districte de Sant Martí de Barcelona. Imatge publicada el 17 de maig de 2018 (horitzontal)

La Síndica de Barcelona obre una investigació d'ofici sobre la proliferació d'assentaments de persones sense llar

Actualitzat

ACN Barcelona.-La Síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha iniciat una actuació d'ofici per analitzar la proliferació d'assentaments de persones sense llar al conjunt de la ciutat. Vilà ha pres aquesta decisió després de visitar dos assentaments ubicats al districte de Sant Martí, on s'han comptabilitzat 60 barraques. Segons relata en un comunicat emès aquest dijous, les condicions d'higiene i salubritat dels assentaments són "ínfimes" i vol conèixer com es desenvolupen les competències municipals entorn les persones que viuen en aquest entorn. Vilà explica que els residents a les barraques afirmen que els Serveis Socials i la Guàrdia Urbana els han visitat per conèixer les circumstàncies en què viuen, però la Síndica vol analitzar què s'està fent concretament. "Cal un pacte polític per planificar una solució global i una col¿laboració entre administracions", reclama, per tal de facilitar l'accés a un habitatge i a un lloc de treball amb sou "digne".

Anar al contingut