Barcelona

La SGAE ingressa el 2008 un 13% menys a Catalunya per la crisi

La crisi econòmica també ha afectat la Societat General d'Autors i Editors. La SGAE ha ingressat 59,5 milions d'euros el 2008 a Catalunya, un 13% menys que l'any anterior. Una altra vegada, els concerts en directe han estat els que han tingut més bons resultats d'assistència i d'ingressos, com ara el de Bruce Springsteen. Pel que fa als dramàtics, destaquen els ingressos per drets d'autor generats per "Cómeme el coco, negro" de La Cubana o "Garrick" del Tricicle.

Actualitzat
En el conjunt de l'Estat, els ingressos de la SGAE van ser el 2008 d'un 43% menors que en l'any anterior. Les arques de la Societat General d'Autors i Editors van recaptar 334 milions d'euros. Entre les causes d'aquesta caiguda, els responsables de la societat hi veuen els descens de la publicitat, la morositat i els moments difícils que, segons diuen, viuen el negoci discogràfic i videogràfic.

La caiguda, però, no s'ha viscut en totes les activitats de la SGAE. Mentre van créixer els ingressos per la música en directe i també el nombre de socis de la SGAE, la davallada s'ha notat sobretot pel que fa a la música gravada i també la recaptació als cinemes.
Anar al contingut