La reunió ha tingut lloc a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. (Foto: ACN)
La reunió ha tingut lloc a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. (Foto: ACN)
La Seu d'Urgell

La Seu d'Urgell acull la primera reunió directiva de la candidatura Barcelona-Pirineu 2022

La Seu d'Urgell ha acollit la primera trobada de la candidatura olímpica Barcelona-Pirineu 2022 celebrada fora de la capital catalana, una reunió que ha servit per posar al dia els avenços que s'han fet des que fa un any es va anunciar la candidatura conjunta Barcelona-Pirineu per als jocs olímpics de 2022. Entre el gener i el febrer, hi ha previstes sis trobades més per definir quins són els punts forts de cada comarca. Jordi Hereu ha destacat la importància dels Pirineus a la candidatura i Albert Batalla ha explicat els principals reptes que volen assolir.

Actualitzat
L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha estat l'escenari de la primera reunió de la Comissió Directiva de la candidatura olímpica Barcelona-Pirineu 2022. Quan s'ha complert un any des que es va anunciar l'organització conjunta d'aquests jocs olímpics, la reunió ha servit per posar al dia els avenços que s'han fet fins ara. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha presidit la reunió juntament amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.

Jordi Hereu ha assegurat que el Pirineu és imprescindible perquè hi hagi candidatura: "sense els Pirineus no hi ha aquesta candidatura i per això estem amb els representants de tot el Pirineu, per construir junts el que és el millor projecte al servei de la millor candidatura". Hereu, a més, ha destacat que la seva força es troba en el fet que "és un projecte que no només es fa en una ciutat sinó que es fa en tot el país". Albert Batalla, per la seva part, ha explicat que els principals reptes de la candidatura són donar a conèixer els Pirineus arreu del món, millorar les infraestructures de la demarcació i potenciar la pràctica d'esports d'hivern.

Sis trobades més


Aquesta ha estat la primera trobada de les sis que hi ha previstes per als primers mesos d'aquest any que es duran a terme al Conselh Generau d'Aran, a l'Alta Ribagorça, al Pallars Sobirà i el Pallars Jussà, a l'Alt Urgell i el Solsonès, a la Cerdanya i al Ripollès i Berguedà. L'objectiu d'aquestes reunions és escoltar propostes, idees i projectes dels agents del territori com ara institucions, municipis, consells comarcals i estacions d'esquí per definir quins són els punts forts de cada comarca.

Actualment, s'està elaborant el Pla Director, les conclusions del qual es presentaran el proper mes de juliol.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut