Terrassa d'un hotel de la Costa Brava

La Setmana Santa anima el turisme interior en l'inici de la quarta onada

Els dies festius de Pasqua arriben després de dues setmanes d'empitjorament de les dades i enmig de la crida del govern a la responsabilitat

RedaccióActualitzat

Les ganes de sortir després de setmanes de confinament municipal i comarcal, i la possibilitat de viatjar per tot Catalunya amb la bombolla de convivència ha portat milers de catalans a buscar destinacions turístiques dins del país aquests dies festius de Setmana Santa.

Aquest augment de la mobilitat arriba quan les dades sobre la pandèmia fa dues setmanes que empitjoren.

La velocitat de transmissió ja està en una Rt d'1,20, que vol dir que cada 100 positius contagien 120 persones més, de mitjana; o que cada 10 en contagien 12.

 


El risc de rebrot continua allunyant-se dels 200 punts a partir dels quals el risc és molt alt i ja s'ha enfilat fins als 275.

Els dos últims dies s'han declarat més de 1.700 contagis diaris, i la pressió assistencial no afluixa. En aquest context, si la quarta onada s'enfilés amb força ho faria amb uns hospitals i unes UCI molt més plenes que al principi de la tercera onada.

És per això que les autoritats sanitàries han reforçat la crida a la prudència i la responsabilitat, que passa per evitar les situacions de risc i no trencar les bombolles de convivència.

El sector turístic, en qualsevol cas, respira després de mesos d'inactivitat i ja s'està notant un augment important de la mobilitat, especialment a la costa i al Pirineu.

 


A la Vall d'Aran, hi ha satisfacció per la reactivació de l'activitat, de l'economia, aturada durant mesos.

Alhora, però, també hi ha preocupació, sobretot dels sanitaris, per la possibilitat que després de la Setmana Santa augmentin els contagis, com ja va passar després del Nadal.

Els que estan començant a engegar la temporada són els càmpings. A les comarques gironines, aquesta Setmana Santa han obert el 40%. Tot i que ho fan sense turistes estrangers, les reserves són bones perquè estan captant nous client de proximitat.


A Sitges, les platges havien perdut molta sorra a causa dels temporals, i aquests dies les màquines han recol·locat sorra per fer-les més amples.

El delta de l'Ebre també és una destinació turística triada per molts catalans aquesta Setmana Santa, i els creuers i els llaguts que naveguen per la desembocadura són una de les activitats més demanades.

Una altra opció és llogar una barca; les perspectives de les empreses de lloguer són bones, però diuen que no prou com per compensar tot el temps que han hagut de tancar.
La situació de pandèmia fa que a l'aeroport del Prat aquesta sigui una Setmana Santa molt atípica: entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua hi aterraran o s'hi enlairaran un miler de vols, una xifra que és un 80% inferior a la de fa dos anys.

L'aeroport del Prat té un 80% menys de vols que fa dos anys (ACN/Albert Cadanet)

 

ARXIVAT A:
TurismeCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut