Barcelona

La Setmana del Llibre distingirà Quim Monzó amb el premi a la trajectòria

L'escriptor i traductor Quim Monzó rebrà en el marc de la Setmana del Llibre en Català, que comença avui a Barcelona, el premi a la trajectòria. El lliurament del premi a Monzó, un dels autors catalans més traduïts, serà un dels moments destacats de la 25a edició del saló. Durant 10 dies, la plaça Catalunya de Barcelona mostrarà aproximadament 80.000 volums en llengua catalana, alguns dels quals formaran part de l'exposició de llibres alemanys traduïts a la nostra llengua. És la manera que té la mostra de posar la vista a la Fira del Llibre de Frankfurt d'aquesta primavera. En aquesta edició s'han ampliat les activitats per als infants.

Actualitzat
La Setmana del Llibre en Català té un pressupost de 651.000 euros. L’objectiu és que, cada vegada més, el certamen es pugui autofinançar. L’any passat, els ingressos per les vendes van superar els 280.000 euros, fet que segons el president de la comissió organitzadora, l’editor Ernest Folch, demostra que “el llibre català, quan es promociona de forma unida, pot arribar a ser competitiu”. Folch feia referència així a l’acord entre editors, distribuïdors i llibreters a què es va arribar l’any passat.

L'èxit que van tenir en l'edició passada les activitats per a joves i infants ha fet que aquesta vegada s'hagin reforçat els actes previstos.

L'any passat l'organització de la Setmana va fer un gir. Va estrenar la ubicació a la plaça de Catalunya i es va descentralitzar amb presència a llibreries de tot el país.
Anar al contingut