Barcelona

La sèrie "Lost" ("Perdidos"), protagonista del "listening" de l'examen d'anglès de la selectivitat

Sorpresa a l'examen d'anglès de la selectivotat, amb una entrevista radiofònica al protagonista de l'exitosa sèrie Lost ("Perdidos"). I a la prova d'història, els van preguntar per Franco, la repressió i la transició democràtica, mentre que els que van optar per història de la filosofia van poder escollir entre el ja tradicional Plató o Nietzsche. Les notes de les PAU es faran públiques el 30 de juny.

Actualitzat
Els exàmens de llengua estrangera i història o filosofia s'han celebrat en la segona jornada de les PAAU. A la tarda, els alumnes s'han examinat de literatura catalana i de dibuix tècnic.

Pel que fa a l'examen de llengua estrangera, la major part dels alumnes (24.445) s'han presentat a les proves en anglès, mentre que 575 ho han fet en francès i una minoria s'han examinat d'alemany (71) o italià (29).

El protagonisme del dia se l'ha emportat la prova d'anglès i el "listening", que es basava en una entrevista radiofònica amb el protagonista de "Lost" ("Perdidos"), Jack Sheppard. Els alumnes han afirmat que la comprensió oral era "fàcil" ja que la majoria havien vist el final de la sèrie que s'explicava en l'entrevista. 

Una errata en l'escriptura d'aquest examen també ha suscitat polèmica en confondre la paraula "clues" (claus) amb "cues". Els examinadors s'han adonat de l'error al cap de 45 minuts i creuen que potser serà motiu de revisions d'examen posteriors, ja que molts alumnes ja havien acabat.

En l'examen de francès la comprensió lectora partia d'un article sobre la telefonia mòbil de la publicació "Le Point". La part redactada era sobre el mòbil com a mitjà de control per als nens o sobre el significat de l'amistat.

Pel que fa als exàmens d'història i filosofia, la major part dels estudiants han escollit l'opció d'història (15.369 alumnes), que incloïa un fragment de "Lo Catalanisme" de Valentí Almirall i de l'article d'Antonio Maura "Trenta-cinc anys de vida pública" que havien de contextualitzar. Per la seva banda, l'examen d'història de la filosofia (9.754 alumnes) versava sobre un fragment de "La República" de Plató i un text de la "Genealogia de la moral" de Nietzsche.

Amb aquests exàmens, s'acaben les assignatures obligatòries i comença la tercera jornada amb les matèries optatives, com geografia, física, disseny, grec, biologia, dibuix artístic, llatí, matemàtiques, història de l'art i electrònica.  

Cal destacar que per primera vegada a les PAAU als estudiants dislèxis se'ls dóna més temps per fer els exàmens i no se'ls descompten les faltes.
Anar al contingut