La sèrie australiana "Neighbours", emesa a TV3 com a "Veïns", acaba després de 37 anys

Durant 7 anys va ocupar la programació de sobretaula de TV3

Actualitzat

Els productors de la mítica sèrie "Neighbours" han anunciat que s'acabarà definitivament aquest estiu que ve, després de 37 anys d'emissió. La sèrie, que es va fer popular a Catalunya amb el nom de "Veïns", va ocupar durant 7 anys la programació de sobretaula de TV3.

Les vides dels veïns de Ramsay Street, un barri fictici d'Erinsborough, a Austràlia, que han seguit durant tots aquests anys ja no continuaran.

Els productors australians de Network 10 han explicat que "després de la pèrdua del nostre soci clau de difusió al Regne Unit i malgrat una àmplia recerca de finançament alternatiu, simplement no tenim més remei que deixar de fer la sèrie", agraeixen les mostres de suport dels fans i els prometen preparar "un final increïble".

Channel 5 ha decidit treure'l de la seva graella després de més d'una dècada d'emissió malgrat tenir al voltant d'un milió d'espectadors.


37 anys i 9.000 episodis

"Neighbours", rodada a Melbourne, Austràlia, es va estrenar el 1985 i un any més tard va saltar a la BBC One, al Regne Unit. A Catalunya, TV3 la va emetre des del febrer de l'any 1989 fins al juny del 1996. Durant set anys, els espectadors van seguir la vida d'aquestes tres famílies que vivien al mateix carrer.

La sèrie va donar a conèixer uns joveníssims Jason Donavan i Kylie Minogue. La sèrie els va llançar com a estrelles del pop juvenils i després han fet carrera internacional com a cantants i actors. També hi han passat actors tan reconeguts ara com Guy Pearce, que ha protagonitzat al llarg de la seva carrera pel·lícules com "Les aventures de Priscilla, reina del desert", "L.A. Confidential" o "Memento", i més tard l'actriu Margot Robbie.

1562324007054_670
Una jove Kylie Minogue que va debutar a la sèrie amb 17 anys

Un dels moments més esperats de la sèrie que van viure els catalans va ser el casament entre l'Scott i la Charlene --Jason Donovan i Kylie Minogue--. Fa dos anys Minogue felicitava Donovan pel 33 l'aniversari de "les seves noces".

 

De les sèries més longeves

La sèrie ha emulat produccions de televisió de llarga durada britàniques com "Coronation Street" i "EastEnders", que com "Neighbours" expliquen les vides dels veïns d'un barri.

"Coronation street" és la telenovel·la més llarga del món i continua emetent-se després de 62 anys en antena. Estrenada per Granada TV el 1960, va arribar al capítol 10.000 el 7 de febrer del 2020 i el mateix any va celebrar el 60 aniversari.

"EastEnders", també emesa a TV3 com a "Gent del barri" entre el 2003 i el 2005, es va estrenar el 19 de febrer del 1985 a la cadena BBC One i actualment també continua en emissió i és un dels programes més vistos al Regne Unit.

ARXIVAT A:
TelevisióMitjans de comunicacióSèries
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut