Barcelona

La senyera encapçalaria la manifestació del 10-J i el lema aniria un pas enrere

La senyera encapçalaria la manifestació de dissabte contra la retallada de l'Estatut. Segons fonts pròximes a la negociació, el president de la Generalitat, José Montilla, anirà acompanyat dels expresidents de la Generalitat i del Parlament i dels líders dels grups parlamentaris. Les mateixes fonts han explicat a Catalunya Informació que el lema "Som una nació, nosaltres decidim" es mantindrà, però un pas enrere. Aquesta és, ara mateix, l'opció que té més força de les que negocia Òmnium Cultural, convocant de la protesta. Amb tot, altres fonts de l'entitat neguen que hi hagi res decidit i desmenteixen que aquesta opció sigui l'escollida. Des de CiU, Artur Mas ha dit que ell anirà darrere el lema, sigui on sigui.

Actualitzat
Continua obert el debat sobre quina ha de ser la capçalera de la manifestació de dissabte contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Les últimes hores ha guanyat força la idea que la senyera vagi a davant de tot.

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ja insinuava al programa "L'oracle" de Catalunya Ràdio que estaven disposats a fer concessions per la unitat. "Moltes vegades ens hem queixat que els polítics no fan allò que volem. Si en algun moment estan disposat a fer-ho, no els ho hem de posar excessivament difícil. Per poder tenir polítics d'alt nivell plantant cara a una agressió de Madrid, les entitats de la societat civil podem rebaixar el nostre nivell de reivindicació", ha afirmat Casals.

Poc abans, el conseller Joaquim Nadal, que aquest dimarts ha exercit de portaveu del tripartit, ja apuntava que la intenció del govern mai no ha estat eliminar el lema, sinó que José Montilla "vol encapçalar la manifestació". "El president creu que pertoca per dignitat nacional i institucional que això sigui així", ha subratllat.

Els contactes entre les parts per intentar superar les discrepàncies sobre el format final de la capçalera de la manifestació s'estan multiplicant. Ja n'hi ha hagut aquest dimarts a la tarda i n'està en marxa una altra, tot i que l'acord final encara es podria fer esperar.

Per la seva part, el president de CiU, Artur Mas, ha confirmat que ell anirà darrere el lema, sigui on sigui que se situï la pancarta. "Jo, lliurement, i per elecció pròpia, aniré darrere el lema de la manifestació, de la pancarta. Em sento perfectament còmode amb una pancarta que digui 'Som una nació. Nosaltres decidim'", ha afirmat Mas en un acte a Manresa, en què ha afegit que "si altres persones consideren que han d'anar-hi d'una manera diferent, escolteu, que facin el que hagin de fer". 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut