Trapero Suplement
Trapero Suplement

La sentència sobre el major Trapero, demà dimecres a les 9.30

El judici va acabar a mtijans del mes de juny amb una petició de pena de la Fiscalia de deu anys de presó per sedició

Fàtima LlambrichActualitzat

Demà dimecres a dos quarts de deu del matí l'Audiència Nacional notifica la sentència al major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, a la intendenta Teresa Laplana, a Pere Soler -que era el director general de la Policia- i a Cèsar Puig, que era el secretari general del Departament d'Interior. 

El judici va acabar a mtijans del mes de juny amb una petició de pena de la Fiscalia de deu anys de presó per sedició. Tot i que la Fiscalia -única acusació en aquesta causa- també va obrir la porta al tribunal perquè els condemnessin per desobediència en cas que no veiessin que haguessin comès el delicte de sedició. La desobediència és un delicte que no porta associada cap pena de presó, sinó que es castiga amb una multa i també amb una inhabilitació.

En el cas de la intendenta Teresa Laplana, que se la jutja només pels fets del 20 de setembre davant d'Economia, la Fiscalia demana 4 anys de presó en la petició per sedició i una multa inferior en cas de desobediència.

Els fiscals consideren que el major Trapero estava conxorxat amb els líders independentistes i que va fer que el cos de Mossos no actués per impedir el referèndum. Es basen en la investigació de la Guàrdia Civil liderada pel tinent coronel Daniel Baena.

Juan Antonio Puigserver, un dels testimonis del judici, va negar que en la Junta de Seguretat celebrada a Barcelona abans de l'1 d'Octubre hi hagués cap indici que fes pensar que Trapero estigués alineat amb el president Puigdemont i la resta del govern.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va insistir dilluns que l'única sentència que espera per a l'exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i la resta de la cúpula, és l'absolució.

En declaracions a Ràdio 4, Sàmper va assegurar que la seva conclusió jurídica i "objectiva" és que no poden ser acusats ni de sedició ni de desobediència. "Si els condemnen per sedició, deixo el dret per sempre". El conseller va assegurar que tots ells estan "malament psicològicament" a l'espera de la resolució judicial i ha dit que un cop es dicti sentència els deixarà temps "per pair-ho" i posteriorment vol tenir una reunió amb Trapero, tot i que "sense cap voluntat de fer anar-lo per un lloc o un altre".

 

 

ARXIVAT A:
Josep Lluís Trapero Judici procésProcés catalàReferèndum 1-O20S
Anar al contingut