Imatge d'arxiu d'una aula de primària de l'Escola Vilademany d'Aiguaviva (ACN)
Imatge d'arxiu d'una aula de primària de l'Escola Vilademany d'Aiguaviva (ACN)
Madrid

La sentència del TC sobre la llengua de la revàlida que no afecta Catalunya

Educació diu que la decisió no vincula els alumnes catalans perquè aquí no s'ha fet mai l'examen de final de primària

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional sentencia que les famílies han de poder triar la llengua de l'examen de final de primària de Catalunya, la revàlida. És una prova que aquí no s'ha arribat a aplicar mai i, per tant, és inexistent.

Aquest examen, que recull la LOMCE o llei Wert, no s'ha desplegat mai perquè el govern del PSOE va parar-la mentre treballa en una nova reforma educativa.

A Catalunya, en acabar la primària, els alumnes de sisè fan les proves de competències bàsiques, uns exàmens del Departament d'Educació per avaluar el sistema, però que no tenen valor acadèmic en l'expedient dels estudiants.

Passa el mateix amb les proves que es fan a quart. Els alumnes catalans fan aquests exàmens a primària des del 2009 i són anteriors a la llei a la qual es refereix la sentència.

El Departament d'Educació s'espera a tenir la sentència, que es farà pública els pròxims dies, per valorar una decisió que, d'entrada, no afecta Catalunya.

 

Les proves de final d'etapa introduïdes per la controvertida llei Wert s'havien d'aplicar per primera vegada el curs 2016-2017. El PSOE va arribar al poder, va modificar els aspectes essencials de la LOMCE i va retornar a les autonomies les competències per decidir, per exemple, les hores destinades a les llengües cooficials.

Fa tres anys, la Generalitat va presentar un recurs al TC per la revàlida, amb l'argument que vulnerava les competències del govern i el règim lingüístic de l'ensenyament a Catalunya, establert per l'Estatut.

Ara, el ple del TC ha avalat per unanimitat que els estudiants catalans puguin demanar fer la prova en castellà.

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut