La sentència de l'impost de les hipoteques revela una profunda divisió al Suprem

Actualitzat

L'embolic de les hipoteques ha posat en evidència la profunda divisió interna al Suprem. La sentència, que finalment s'ha publicat aquest dimarts, qualifica de radical la primera decisió, que  determinava que fossin els bancs els que paguessin l'impost.

Després de dos dies de debats matí i tarda, el ple del Tribunal Suprem va acabar de manera sobtada quan el president va decidir votar directament qui havia de pagar l'impost de les hipoteques.

Per 15 vots a favor i 13 en contra va sortir que l'impost el pagués, de nou, el client.

El ple deixava així en evidència uns quants companys seus en rectificar la sentència que quinze dies abans havia aixecat tanta polseguera perquè feia pagar l'impost als bancs.

Aquesta profunda divisió queda reflectida en l'argumentari de les tres sentències que van debatre en aquell moment.

Defensen que no hi havia prou fonaments per carregar l'impost de les hipoteques als bancs perquè és al client a qui interessa el préstec. I també diuen que queda totalment justificat que es portés al ple un canvi de doctrina tan dràstic, radical i abrupte.

Notícia relacionada: Nova llei de les hipoteques: els bancs pagaran el notari, i el client, la taxació

L'altra bàndol no s'ha mossegat la llengua. Reconeixen que el Suprem ha donat una mala imatge i ha ofert un repertori de mitges veritats.

També reclamen evitar que el Suprem digui una cosa i al cap de pocs dies la contrària. Per això, demanen lleialtat a totes les parts i creuen que els atacs als jutges de la sala tercera són "una reprimenda inaudita".

ARXIVAT A:
JudicialEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut